SOD documentaire ‘Alles is informatie’ online

Vraag aan 10 verschillende mensen wat ‘informatie’ betekent en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Best vreemd. Iedereen beseft dat informatie belangrijk is want we kunnen niet functioneren zonder informatie. We kunnen geen beslissingen nemen zonder informatie. We kunnen niet werken  zonder informatie. Misschien kunnen we zelfs ons huis verlaten zonder informatie. 

Informatie is natuurlijk altijd essentieel geweest voor de mens. Maar het is eigenlijk pas van de laatste jaren dat we een probleem lijken te hebben met het verwerken van informatie. Is het de ‘Information Overload’ of de ‘Filture Failure’? In ieder geval zijn zeer veel mensen bezig met het zorgen dat de juiste informatie voor de juiste mensen op de juiste tijd en op de juiste plek beschikbaar is? Hoe doen zij dat? Waarom doen zij dat? Hebben zij dan geen last van die ‘information overload’? 

Over de mensen die dagelijks bezig zijn met metadata, structureren van informatie, digitale duurzaamheid, informatiebeveiliging, het aanleveren van informatiediensten en producten en het digitaliseren van informatie gaat de documentaire ‘Alles is informatie’. 

Kijk naar de SOD documentaire ‘Alles is informatie’