IG Business Intelligence en Analytics zet belang datakwaliteit op agenda

Alle nieuws

IG Business Intelligence en Analytics zet belang datakwaliteit op agenda

Organisaties nemen belangrijke beslissingen op basis van data, maar weten niet altijd of die data wel kloppen. “Ik ken organisaties die bijna failliet zijn gegaan doordat beslissingen werden genomen op basis van data van slechte kwaliteit”, zegt Tanja Ubert. Zij is bestuurslid van de Interessegroep IG Business Intelligence en Analytics en hogeschooldocent data engineering, en expert digitale onderwijsvernieuwing Hogeschool Rotterdam.

9 november 2020

De interessegroep Business Intelligence bestaat al enkele jaren en voegde twee jaar geleden samen met de IG Analytics. “De twee vakgebieden waren namelijk steeds meer naar elkaar toegegroeid”, zegt Ubert. De IG is er vooral voor professionals die langer dan vijf jaar in het vakgebied werken, want voor die professionals is er weinig aanbod. “Veel cursussen zijn gericht op beginnerskennis. Als je enkele jaren aan het werk bent, gaat het over inzicht en dan is het prettig als je praktijkervaringen met anderen kunt uitwisselen. De meeste collega’s zitten solo of met z'n tweeën op één klus. Wij zorgen ervoor dat ze tijdens evenementen ervaringen kunnen uitwisselen met anderen uit het vak. Op die dagen laten we soms ook een goeroe spreken.”

Haal meer uit je lidmaatschap! Log in via mijnknvi en lees het hele artikel.

Benieuwd naar het vervolg van dit artikel? Word dan KNVI-lid en profiteer van de vele voordelen van het lidmaatschap, zoals een abonnement op AG Connect met interessante artikelen op jouw vakgebied.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media