Het maatschappelijke vraagstuk achter de innovatie in de Archiveringsfunctie

Alle nieuws

Het maatschappelijke vraagstuk achter de innovatie in de Archiveringsfunctie

De innovatie in de archiveringsfunctie (KIA /KNVI) gaat over heden, verleden en de toekomst, over de juiste informatie opslaan, weer kunnen vinden en gebruiken, over bestuderen, analyseren en de volgende stap zetten. Welke informatieprofessional heeft daar de beste oplossingen voor?

30 augustus 2021

Dit jaar zijn we met de informatieprofessionals vanuit KIA (Kennisnetwerk Informatie en Archief) en KNVI aan het zoeken naar het maatschappelijke vraagstuk achter de innovatie in de Archiveringsfunctie. Door in dat vraagstuk te duiken, ga je de diepte in en om vervolgens met het juiste vraagstuk de complexiteit te kunnen ontstijgen. Want inmiddels ervaren we aan den lijve hoe lastig het is om onze aantekeningen, foto’s of berichten te rubriceren of te achterhalen. Ondanks al die prachtige programma’s en apps op de computer en mobile device. De zoekfuncties van de verkenner en de ‘finder’ kun je optimaliseren met zoektermen. Maar het is het allemaal nèt niet. Maar de vraag is ook: moet je dat allemaal weer kunnen vinden. Kijk je vooruit, leef je in het hier-en-nu, of kijk je terug?

De innovatie in de archiveringsfunctie (KIA /KNVI) gaat over heden, verleden en de toekomst, over de juiste informatie opslaan, weer kunnen vinden en gebruiken, over bestuderen, analyseren en de volgende stap zetten. Welke informatieprofessional heeft daar de beste oplossingen voor? 
 

Op 3 juni is met experts een dialoogsessie gehouden om de maatschappelijke opgave in de Archiveringsfunctie te definiëren.
>> De uitkomsten van deze sessie vind je hier (pdf).

Op 1 juli is gestart met het verfijnen van de maatschappelijke opgave in de Archiveringsfunctie.
>> Het verslag van deze bijeenkomst lees je hier (pdf)

Op 23 september werken we aan een extra paragraaf van het bestaande KNVI/KIVI Manifest vanuit de visie die we de afgelopen maanden ontwikkeld hebben. Wil je hieraan meewerken, meld je dan hier aan

In het eerstvolgende KNVI Super Tuesday event op 5 oktober - presenteren we de eerste versie van het Manifest voor de Maatschappelijke Opgave in de Archiveringsfunctie. Na 5 oktober gaan we met iedereen die betrokken wil blijven verder aan de slag om het Manifest aan te scherpen. Eind 2021 bieden we dit aan aan bewindslieden en beleidsmakers binnen de overheid.
>> Meld je aan voor de online bijeenkomst/het KNVI Super Tuesday event op 5 oktober

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media