Risico’s overheidsaanbesteding COVID19-App

Alle nieuws

Risico’s overheidsaanbesteding COVID19-App

VERSEN, de Vereniging Software Engineering Nederland die alle onderzoeksgroepen in Software Engineering representeert, signaleert dat er grote risico’s kleven aan het huidige overheidsbeleid om het ontwerp en de implementatie van een COVID19-App uit te voeren door middel van een gehaaste overheidsaanbesteding. Daarnaast biedt VERSEN advies, op hoofdlijnen, voor een koerswijziging in een signaalbrief.

21 april 2020

VERSEN, De Vereniging Software Engineering Nederland die alle onderzoeksgroepen in Software Engineering representeert, signaleert dat er grote risico’s kleven aan het huidige beleid van de overheid om het ontwerp en de implementatie van een COVID19-App uit te voeren door middel van een gehaaste overheidsaanbesteding. Daarnaast biedt VERSEN advies, op hoofdlijnen, voor een koerswijziging in een signaalbrief. Deze brief is gericht aan minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Rijn, minister Grapperhaus en de heer Sijbesma.

Lees hier de hele brief

NB: Prof. dr. J. Jeuring, Universiteit Utrecht, die deze brief heeft ondertekend is tevens KNVI-Fellow.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media