In the spotlight: Boek Business Transformatie Framework - een raamwerk voor organisatie-verbetering, gratis te downloaden via de eLibrary van Van Haren Publishing

Alle nieuws

In the spotlight: Boek Business Transformatie Framework - een raamwerk voor organisatie-verbetering, gratis te downloaden via de eLibrary...

Het Business Transformatie Framework is een praktische methode die organisaties helpt bij het ontwerpen, ontwikkelen, plannen en besturen van organisatieveranderingen. Het boek is speciaal gericht op managers en professionals die werkzaam zijn in informatie-intensieve organisaties en zich bezighouden met organisatieverandering. Downloaden? Dat kan gratis voor leden van de KNVI.

5 juni 2020

Dit boek beschrijft het BTF, afkorting voor Business Transformatie Framework, een op best practice gebaseerde methodische aanpak voor Businesstransformatie. Het is een praktische methode die organisaties helpt bij het ontwerpen, ontwikkelen, plannen en besturen van organisatieveranderingen. Het maken van een goed en gedragen veranderplan is immers de eerste stap van een succesvolle verandering. Kort en krachtig: het BTF geeft grip op organisatieverandering!

Bij het BTF zijn samenhang en samenwerking essentieel. De methode dwingt tot het aanbrengen van samenhang tussen omgeving, strategie en veranderportfolio alsmede tussen de vier verschillende aspecten van de bedrijfsvoering: Klanten & dienstverlening, Processen & organisatie, Informatie & applicaties en ICT-infrastructuur & faciliteiten. Dat is complex. Het BTF maakt het echter beheersbaar door samenhang gestructureerd en stapsgewijs aan te brengen.

Het aanbrengen van samenhang kan alleen door goede samenwerking tussen alle lagen van de organisatie en tussen de verschillende afdelingen en functionarissen. Het raamwerk is er dan ook op gericht verandering tastbaar en concreet te maken, zodat alle stakeholders erbij kunnen worden betrokken en eraan kunnen bijdragen. Bij het BTF gaan ontwikkelen en ontwerpen hand in hand. Immers, mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden!

Dit boek is de officiële beschrijving van het Business Transformatie Framework; het is gericht op managers en professionals die werkzaam zijn in informatie-intensieve organisaties en zich bezighouden met organisatieverandering. Gebruikers van de methode zijn o.a. operations managers, CIO's, informatiemanagers, portfoliomanagers, verandermanagers, programmamanagers en organisatieadviseurs.

Downloaden? Dat kan gratis voor leden van de KNVI via de eLibrary van Van Haren Publishing. Leden hebben 3 maanden - tot 1 juli - gratis toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing. Haal waarde uit je lidmaatschap en profiteer van de kennis en kunde die je tot je kunt nemen - helemaal voor niets!

Hoe krijg ik toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing?
Voor haar doelgroep, die momenteel voor een groot gedeelte thuis werkt, heeft Van Haren Publishing haar digitale bibliotheek tijdelijk opengesteld. Door het toegankelijk maken van de bibliotheek aan KNVI leden kunnen publicaties met betrekking tot best practices en standaarden eenvoudig gebruikt worden.

Hieronder vind je een link naar de instructie om in te loggen op de eLibrary van Van Haren. In het onderstaande artikel kun je de vouchercode vinden. Let op! Omdat de eLibrary alleen toegankelijk is voor KNVI-leden moet je eerst inloggen op Mijn KNVI voordat je dit bericht kunt lezen.

>> Instructie inloggen op eLibrary van Van Haren Publishing 
>> Digitale Bibliotheek Van Haren Publishing tijdelijk open voor KNVI-leden

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media