Uitnodiging verdediging proefschrift 'Robots in education'

Alle nieuws

Uitnodiging verdediging proefschrift 'Robots in education'

Je bent van harte uitgenodigd om de verdediging van het proefschrift getiteld 'Robots in educution; implementing robot tutors in a morally justified way' bij te wonen op 31 mei 2023 om 13:45 uur in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam.

2 mei 2023

Robots worden steeds vaker ingezet in het basisonderwijs. De komst van deze technologie biedt kansen voor leerlingen en leerkrachten. Echter, het gebruik van robots brengt ook nieuwe ethische vragen met zich mee. Promovendus Matthijs Smakman heeft onderzocht hoe robots op een verantwoorde manier kunnen bijdragen aan het onderwijs. Met als resultaat: de eerste richtlijn voor de inzet van robots op Nederlandse lagere scholen.

In 2019 hebben Matthijs Smakman (HU) en de KNVI het event 'Social Robotics: Interactive hands-on experience' georganiseerd. Dit event was tevens onderdeel van zijn promotieonderzoek. Nu, een aantal jaar later, is zijn proefschrift klaar en mag hij deze verdedigen op 31 mei aan de VU Amsterdam. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd om 13.45 uur in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam, met daarna aansluitend een receptie.

Je kunt je hier aanmelden.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media