Doe mee aan het IT Trendsonderzoek

Alle nieuws

Doe mee aan het IT Trendsonderzoek

Ieder jaar voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Hierin onderzoekt het bedrijf onder professionals werkzaam in of met IT in Nederland wat zij verwachten wat de IT-trends zijn van het aankomende jaar. Supply Value brengt niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen IT en wat de impact is op de business.

12 november 2021

Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en -technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en bepalen van de juiste focus. KNVI ondersteunt dit onderzoek. Je kunt hier deelnemen aan het IT Trendsonderzoek.

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste IT-trend van het jaar, gevolgd door de cloud en het datadomein. Na de wereldwijde uitbraak van COVID-19 was het belang van veilig werken, onafhankelijk van locatie, duidelijk herkenbaar in de resultaten. Cyber- en datasecurity werd door meer dan 86 procent van de respondenten gerekend tot de top-3 belangrijkste trends, waarbij het de koppositie overnam van het datadomein. Een andere opvallende ontwikkeling was de stijging van de cloud naar de top-3. Alhoewel respondenten het datadomein nog net iets belangrijker vonden, kreeg cloud meer prioriteit.

Toenemende digitale kwetsbaarheid
Digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken komen nationaal en internationaal steeds vaker voor. De verdergaande digitalisering maakt organisaties kwetsbaar voor digitale aanvallen, waardoor forse investeringen nodig zijn om deze kwetsbaarheid te verlagen. Het mag dan wel lijken dat investeringen in cyber- en datasecurity niet direct geld opleveren, maar het negeren ervan (of onderschatten van de risico’s) kan enorme financiële en imagoschade opleveren.

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en KNVI benieuwd of andere IT trends als 5G, quantum computing en de cloud het overnemen in populariteit. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld, het onderzoek kan ook anoniem worden ingevuld. Deelnemers kunnen kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen.

Resultaten 2020
Bent u benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste punten uit de publicatie die Supply Value opstelde of download het gehele onderzoeksrapport.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media