KIA presenteert: Trefwoorden voor de informatieprofessional

Alle nieuws

KIA presenteert: Trefwoorden voor de informatieprofessional

Begin 2021 is de KNVI een strategisch partnership gestart met Het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Samen zetten we ons in om kennis te delen, netwerken uit te breiden en het bevorderen van het vakgebied. Deze week bracht KIA de uitgave 'Trefwoorden voor de informatieprofessional' uit.

11 maart 2021

Rob Kramer, voormalig hoofdinspecteur bij de Erfgoedinspectie, stelde voor KIA een naslagwerk voor informatie- en archiefprofessionals samen. Trefwoorden voor de informatieprofessional, van actieve openbaarmaking tot zorg voor archiefbescheiden komt zowel als e-publicatie als op papier gratis ter beschikking van alle KIA-leden.

Voor wie?

Trefwoorden voor de informatieprofessional is er voor iedereen die zich met de informatiehuishouding van overheden en de archieffunctie bezighoudt.

Waarom?

De wereld van informatieprofessionals, ICT’ers en archivarissen is mede door de digitalisering één groot vakgebied geworden. Dat vraagt om een gemeenschappelijke taal. Dit naslagwerk kan daarbij helpen.

 

Verklaring van begrippen, wetten en organisaties

Deze uitgave verklaart de meest voorkomende trefwoorden. Het gaat daarbij om vaktechnische begrippen, wettelijke voorschriften, normen en standaarden. Ze worden op hoofdlijnen en in samenhang met andere begrippen beschreven. Daarnaast vind je ook organisaties en platforms terug die een rol spelen in de ontwikkeling, standaardisatie en kennisdeling op het gebied van informatie en archief. De inhoud is gebaseerd op de Archiefwet 1995 en de meest gangbare en betrouwbare (digitale) bronnen.

Actualiseren

In deze uitgave is nog geen rekening gehouden met aangekondigde wetswijzigingen, zoals de modernisering van de Archiefwet. Zodra deze is vastgesteld, actualiseren we onder leiding van een redactie de digitale uitgave (de e-pub). Onder anderen Petra Links, Chido Houbraken en Peter Diebels gaan daarmee aan de slag. Op KIA zullen we daar uitvoerig over berichten.

Meer informatie via de KIA-website!

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media