Informatieprofessionals in tijden van crisis

Alle nieuws

Informatieprofessionals in tijden van crisis

Het is ongelofelijk om te zien wat een impact het Corona-virus heeft op ons persoonlijke en zakelijke leven en op de maatschappij als geheel.Als KNVI werken we achter de schermen uiteraard door om de komende weken voor iedereen zo veel mogelijk als vereniging de support te geven die nodig is. We benaderen alle bestuurders van interesse groepen en regio's om met suggesties te komen die bijdragen aan wat leden belangrijk vinden.

24 maart 2020

Het is ongelofelijk om te zien wat een impact het Corona-virus heeft op ons persoonlijke en zakelijke leven en op de maatschappij als geheel. Net als bij alle organisaties, zijn ook bij de KNVI de maatregelen die getroffen worden om de risico's van het Corona-virus te mitigeren het gesprek van de dag. Daarbij realiseren we ons ook, dat vele informatieprofessionals vaak een belangrijke rol spelen in de kritieke en vitale processen van Nederland. We horen dat ook uit de vereniging: We hebben natuurlijk veel ervaring met het maken van informatievoorzieningen, het implementeren van de voorzieningen en het gebruiken van deze voorzieningen. Dat maakt ons ook vaak deskundig op momenten dat de druk hoog wordt - of zoals nu als er een crisissituatie ontstaat. Crisis Management Teams, ondersteuning bij beheer en exploitatie, bijdragen in de zorg of bij de vitale infrastructuur, of het ondersteunen van de informatievoorziening aan beleidsmakers en beslissers. In deze bijzondere tijden worden we getest op onze flexibiliteit als persoon, en worden processen, systemen en voorzieningen getest op hun bruikbaarheid en robuustheid. En dat is heel speciaal om mee te maken. We hopen dan ook dat alle informatieprofessionals van Nederland hun bijdrage kunnen blijven geven, en dat zij dat kunnen doen in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden voor zichzelf, en voor hun familie en vrienden.

Als KNVI werken we achter de schermen uiteraard door om de komende weken voor iedereen zo veel mogelijk als vereniging de support te geven die nodig is. We benaderen alle bestuurders van interesse groepen en regio's om met suggesties te komen die bijdragen aan wat leden belangrijk vinden. Vanuit het verenigingsbestuur kunnen we aangeven dat we werken aan de mogelijkheid om iedere maand één of twee webinars aan te bieden - zodat we online kennis kunnen blijven delen, en de mogelijkheid geven voor leden om elkaar virtueel te ontmoeten. Natuurlijk kunnen die virtuele ontmoetingen ook in andere vormen plaats vinden - daarover later meer nieuws. 

We blijven daarnaast natuurlijk onze 'kanalen' voeden met informatie. Niet alleen onze vier bladen (de IP, de OD, de AG Connect en de IT-Infra nieuwsbrief) werken gestaag door aan publicaties voor leden. Via het ledenportal kun je inloggen, en heb je eenvoudig toegang tot de content van de bladen waarop jij bent geabonneerd. De bladen hebben ieder hun eigen platforms en aanvullende nieuwsbrieven, waarop veel vakinhoud wordt gedeeld. En - kijk ook eens op onze LinkedIn pagina voor informatie over de vereniging en het vak -  jullie bijdragen zijn van harte welkom! Daarnaast willen we jullie graag uitnodigen onze Podcast - Welkom01! te beluisteren. Er zijn er al een aantal beschikbaar, en maandelijks komt er een nieuwe podcast bij. Een aanrader voor alle leden. En tot slot willen we jullie wijze op de diverse KNVI-publicaties van het laatste jaar. We hebben als vereniging drie boeken uitgegeven in 2019 - stuk voor stuk boeken die de moeite waard zijn om te lezen en je vakkennis bij te spijkeren. Dat we als KNVI in 2020 doorgaan met publiceren zal duidelijk zijn - wellicht wil jij ook bijdragen aan boeken of wil je de komende weken een blog of artikel schrijven voor een van de bladen. Laat dat gerust weten, dan brengen we jou in contact met een van de redacteuren. 

We hopen jullie snel weer te treffen - al zal dat de komende periode vooral online zijn!

Het verenigingsbestuur

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media