Kennisdeling binnen de KNVI - boek Governance - de menselijke maat genomen - deel 7

Alle nieuws

Kennisdeling binnen de KNVI - boek Governance - de menselijke maat genomen - deel 7

KNVI deelt in haar nieuwsbrieven en op de website steeds een hoofdstuk uit het boek 'Governance - de menselijke maat genomen'.

19 maart 2024

Dit keer: Smart humanity en de herprofilering van het vak van informatieprofessionals, geschreven door Wouter Bronsgeest.

Informatieprofessionals hebben de belangrijke taak om onze toekomst mede te bepalen en te helpen vervullen. Zij doen dat door het uitoefenenvan hun vak binnen organisaties, en door een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke discussie over de inzet van techniek. Daarmee wordt het vak van informatieprofessionals opnieuw gedefinieerd: Het gaat niet meer om alleen de inzet van vakkennis, maar om een veel bredere bijdrage aan de maatschappij. De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieen IT professionals (KNVI) noemt deze herprofilering van het vak ‘Smart Humanity’, en werkt de invulling van deze thematiek verder uit met de beroepsgroep.

In dit hoofdstuk verbinden we de technologische disrupties met nieuwe vraagstukken in het vak. Deze vraagstukken spelen op het gebied van competentieontwikkeling en ethiek en hebben effect op kansen voor informatieprofessionals op de veranderende arbeidsmarkt. Een continu veranderende maatschappij vergt immers ook een inspanning van informatieprofessionals. Zowel op inhoud van het vak zelf, als in de wijze waarop het vakgebied impact heeft op de maatschappij.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media