Klankbordgroepen digitale duurzaamheid in de Archiefregeling

Alle nieuws

Klankbordgroepen digitale duurzaamheid in de Archiefregeling

In de afgelopen maanden is er gewerkt aan inhoudelijke voorstellen voor eisen aan duurzame toegankelijkheid van documenten in de Archiefregeling. Deze voorstellen wil het Ministerie van OCW graag met een breder publiek delen

19 november 2021

Daarom organiseert het ministerie van OCW op maandag 13 en dinsdag 14 december twee klankbordgroepen. In deze klankbordgroepen worden inhoudelijke voorstellen voor het Archiefbesluit en de Archiefregeling besproken in twee groepen van ieder maximaal 20 personen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: metadata, zoeken, vinden, weergeven, overzicht en preservering.

Deelnemers ontvangen ongeveer een week voor de klankbordgroep een voorbereidende nota waarin de inhoudelijke voorstellen zijn opgenomen. We verwachten van de deelnemers dat de nota ter voorbereiding van de bijeenkomst gelezen wordt.

De bijeenkomsten zullen online zijn. Daarbij maken we gebruik van WebEx. Het programma voor beide klankbordgroepen is hetzelfde. Aanmelden kan via deze link.

Na afloop zal de presentatie samen met een impressie van de bijeenkomsten worden gepubliceerd op KIA.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media