General Assembly IFIP - Wat is de meerwaarde van deelname van de KNVI?

Alle nieuws

General Assembly IFIP - Wat is de meerwaarde van deelname van de KNVI?

Samen met een groot aantal vakmensen uit vele landen bijeen komen om de IFIP - als vereniging - samen te besturen. Een mix van culturen, een mix van vergadernormen - en met één doel: aandacht voor kennis, voor inhoud en voor de professional. 

19 september 2023

De KNVI is een van de landen die deel uitmaken van deze Internationale Federation for Information Processing. Maar wat is de meerwaarde van deze deelname? Die is niet altijd tastbaar, mede ook omdat het werk van IFIP niet voor iedereen dagelijks zichtbaar is.

Om te beginnen werken er duizenden wetenschappers over de hele wereld mee aan het verdiepen van (academische) kennis. Ook veel Nederlandse wetenschappers leveren binnen IFIP een belangrijke rol. Met grote en kleine conferenties, met werkgroepen binnen de Technische Comités wordt gewerkt aan vele wetenschappelijke onderzoeken. Onafhankelijk, academisch. Dat levert niet alleen nieuwe onderzoeksresultaten op, maar ook netwerken en kennisuitwisseling over de hele wereld.

Meer concrete en toepasbare onderwerpen zijn er ook. Zo is de Code of Ethics van IFIP letterlijk een wereldstandaard die we ook in Nederland toepassen. Een belangrijk onderdeel van deze code is niet alleen professioneel gedrag, maar ook zorg voor de samenleving en het nemen van professionele verantwoordelijkheid. Een ander concreet voorbeeld is de bijdrage die IFIP heeft geleverd aan de vernieuwing van de nieuwe computing-standaard in het kader van programmeren en systeem-engineering. Een opgave waaraan meer dan 10 jaar is gewerkt door wetenschappers van IFIP. En tot slot is er de grote aandacht voor de internationale aandacht voor competentieontwikkeling en bijvoorbeeld het uitwisselen van kennis over ontwikkelpaden voor professionals. grote ontwikkelingen die via de KNVI ook in Nederland steeds meer aandacht krijgen.

Niet voor niets dat de Minister van Educatie van Slowakije - Daniel Bútora - de vergadering op haar eerste dag toesprak (1e foto). Zowel om de delegatie welkom te heten als om de aanwezigen een hart onder de riem te steken en te vragen door te gaan met al dit belangrijke werk.

Een impressie in foto's

IFIP-5


IFIP speech Daniel Butora

IFIP-1

IFIP-2

IFIP-3

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media