Event 18 februari: Organisatie- en IT-wendbaarheid door DEMO – case Sociale Huisvesting en low-code

Alle nieuws

Event 18 februari: Organisatie- en IT-wendbaarheid door DEMO – case Sociale Huisvesting en low-code

In deze online sessie nemen Prof. dr. Martin Op ’t Land en ir. Marien Krouwel ons mee in de jongste update op de Design and Engineering Methodology for Organisations (DEMO-4). Focus zal zijn hoe, vertrekkend vanuit organisatie- en ketendoelen, de processen en informatievoorziening systematisch en samenhangend zo te ontwerpen dat die mee kan mee kan bewegen met veranderingen uit de omgeving. Ze zullen dit illustreren aan een recente case over Sociale Huisvesting van ICTU en Capgemini, waar in enkele weken een DEMO-model werd ontwikkeld (inclusief bedrijfsregels) en met low-code werkende software werd geproduceerd – software waarvan ook nog eens expliciet bekend is met welke organisatiewijzigingen die mee kan bewegen.

30 januari 2021

Voor het terugkijken van dit webinar kunt u de volgende link gebruiken: https://youtu.be/71s4QuiuvZU

DEMO’s werkwijze en manier van denken helpt ons als architecten om helderheid over rollen en verantwoordelijkheden te creëren en dit op eenduidige wijze te communiceren. Door die rollen als stabiel uitgangspunt voor informatievoorziening te kiezen ontstaat een tegelijk wendbare samenhang tussen bedrijfstransacties, de processen, benodigde informatie en gegevensstructuren.

DEMO maakt duidelijk wat de stabiele essentie is van hoe een organisatie is en werkt (white-box), volledig onafhankelijk van hoe dit met mensen en (o.a. ICT-) middelen is ingericht. DEMO ziet iedere organisatie of keten als een netwerk van actoren die jegens elkaar commitments aangaan en (meestal) naleven. DEMO’s essentiële model bestaat uit vier aspectmodellen: het samenwerkingsmodel, het procesmodel, het actiemodel (met business rules) en het feitenmodel (de semantiek).

Martin en Marien zullen aan de hand van de casus een korte introductie geven over DEMO-4, vertellen over de relevantie voor architecten en business analisten, en na een korte pauze ingaan op de stap vanaf het DEMO-model naar werkende software als low-code implementatie. Alhoewel veel documentatie van DEMO Engelstalig is, zal het verhaal in het Nederlands verteld worden.

Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met DEMO om de sessie te kunnen volgen.

Programma donderdag 18 februari 2021:

19:00 – 19:45 Introductie case Sociale Huisvesting in samenhang met DEMO door Martin en Marien
19:45 – 20:00 pauze
20:00 – 20:30 Organisatie-implementatie variabiliteit en vertaling naar low-code in de case

Klik hier om in te schrijven.

Over de auteur

Architectuur

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media