Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 6: Kwaliteit van denken en de relatie met kwaliteit van data - Danny Greefhorst

Alle nieuws

Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 6: Kwaliteit van denken en de relatie met kwaliteit van ...

NVI deelt in de komende nieuwsbrieven en op de website een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Kwaliteit van denken en de relatie met kwaliteit van data, Danny Greefhorst.

23 november 2022

Er is een toenemende stroom aan data, informatie en kennis. De vraag is wat dit allemaal betekent. Sommigen zien het als ‘information overload’, terwijl anderen het juist zien als een vorm van zingeving – het stromen van data is een hoger liggend doel naar een internet van alle dingen.

Praktisch zullen we ons moeten aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid. Maximaal meebewegen met deze toenemende stroom heeft implicaties voor zowel onszelf als voor de datastroom die we genereren. Als we niet uitkijken verdrinken we in de stroom. Er is behoefte aan een hogere kwaliteit van denken alsook een hogere kwaliteit van data. In deze bijdrage verken ik deze kwaliteiten, hun relatie en het belang van context en ethiek.

>> Lees hier het complete hoofdstuk Kwaliteit van denken en de relatie met kwaliteit van data, Danny Greefhorst

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media