Bestuursblog Oktober '21: Samenkomen is het “nieuwe” social-open-source

Alle nieuws

Bestuursblog Oktober '21: Samenkomen is het “nieuwe” social-open-source

Nu dat de herfst langzaam het land binnen schuifelt, kruipen we nog even dicht tegen elkaar aan, voordat het niet meer mag of kan. Samenkomen, echt elkaar ontmoeten, in de ogen kijken en vragen: “Hoe gaat het nou met jou? Wat zijn je uitdagingen?”. In goede sfeer een boom opzetten over het vak, de ontwikkelingen, de trends, informatie met elkaar uitwisselen, dat is het nieuwe social-open-source.

26 oktober 2021

In de tussenliggende maanden sinds juli heeft het verenigingsbestuur het grote KNVI event ‘The Ultimate Get Connected’ van idee tot uitvoering gebracht. Waar we eerst nog dachten aan veel inhoudelijkheid, zijn we uiteindelijk vol voor de ontmoeting gegaan. Met tijd, ruimte en gelegenheid om elkaar te spreken en te ontmoeten. En natuurlijk óók met prikkelende inhoud in de vorm van korte KNVIx Talks, ter inspiratie. Café Olivier in Utrecht is waar je moet zijn, op 23 november.  

Afgelopen donderdag 21 oktober hebben we ons als bestuur in onze maandelijkse vergadering gebogen over de begroting voor 2022. Deze zullen we in de ALV van 18 november voorleggen aan de vereniging. Een ALV die we ook nu weer digitaal zullen houden, vanuit de studio in Nijkerk en dit keer iets levendiger met meer bestuurders achter de tafel. Studio KNVI als het ware.

Die begroting zal weer sober zijn, net als die voor 2021 was. Het ledenaantal daalt minder hard dan in voorgaande jaren, maar de aanhoudende daling heeft toch effect op de inkomstenkant. Door hard lobbywerk heeft het bestuur wel sponsoring kunnen krijgen voor speciale projecten, maar daar kan en mag je niet op begroten. Die speciale projecten hebben wel gezorgd voor aanwas van nieuwe leden (sinds 1 januari t/m nu 172 nieuwe leden en 215 vertrekkende leden) en dat stemt hoopvol voor de ledenontwikkeling in 2022.

Een ander bestuursonderwerp was de organisatie van de Super Tuesdays. Elke maand één spetterend landelijk digitaal event neerzetten vraagt om een strakke regie en een duidelijke visie van de activiteitencommissie die dit regelt. We willen als bestuur aan bestaande leden en potentiële heel duidelijk laten zien: “Dit is wat je, zeker weten, krijgt als je lid bent van de KNVI”. Dat en nog veel meer natuurlijk, vanuit het verdere aanbod van de interessegroepen en ook vanuit de regio’s, maar de Super Tuesdays zijn de vaste waardes.

Deze vergadering keken we ook naar de cijfers van  onze website en onze social media. De kanalen van de KNVI worden goed bezocht, ons bereik loopt in de duizenden. Dat merken we ook aan het aantal vacatures dat bij de KNVI wordt geplaatst, we zijn een interessante doelgroep. Ook dat is leuk voor de vereniging en vooral voor de leden.

Over vaste waarde gesproken: helaas moest ons ‘flagship event’ srvisiondays toch verschoven worden naar het voorjaar van 2022. De kaarten blijven geldig en het gaat het wachten waard zijn, dat weten we zeker.

Voor nu, graag tot ziens bij de Ultimate get Together op 23 November!

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media