Bestuursblog Februari '22: Kort maar krachtig en vooral stormachtig

Alle nieuws

Bestuursblog Februari '22: Kort maar krachtig en vooral stormachtig

In de kortste maand van dit jaar buitelen de gepersonaliseerde stormen over elkaar heen in hun enthousiasme om ons weg te blazen cq te spoelen. We zijn benieuwd of wij ook als storm-naam in aanmerking kunnen komen, want ook wij razen voort! Een paar redenen om als storm ‘Knievie’ in de boeken te komen:

21 februari 2022

Op 1 februari 2022 knalden we van het scherm af met de eerste Super Tuesday van het jaar over Persoonlijk Kennis Management. ‘Onze’ wervelwind Martijn Aslander en zijn tafelgenoten namen ons mee in de ontwikkelingen op dat gebied en in de chat regende het onderlinge tips en kennisuitwisseling. Een mooi hogedrukgebiedje, dat ons in de stemming brengt voor de op te richten Interessegroep over dit onderwerp.

De groei van ons ledenaantal is van een motregentje langzaam aan het overgaan naar een vruchtbaar buitje: sinds 1 januari zijn er 53 leden bijgekomen en 9 leden hebben ons verlaten. We denken dat deze ledengroei te danken is aan de toegevoegde waarde van onze events en het belang van het informatievak. Fijn dat ook deze nieuwe leden deze waarde zien, we heten ze hartelijk welkom! De vertrekkende leden beschouwen we als onze ambassadeurs en we bedanken hen voor hun bijdrages in de afgelopen jaren.

Het regent ook andere events, om in de analogie van hemelwater te blijven. De agenda vult op vanuit alle hoeken van ons vakgebied: architectuur, data science, e-health, bibliotheken en archieffunctie. Ook de samenwerking met de diverse partners levert mooie gelegenheden op voor de KNVI leden om kennis op te doen.

Als bestuur hebben we in de afgelopen vergadering van 17 februari vooral gekeken naar waar we kunnen gaan versnellen. Eén van de bestuurscollega’s gaat zich exclusief richten op de doorontwikkeling van de PE-punten en de contacten in het onderwijsveld. We hopen binnenkort te berichten over de vruchtbare buitjes die we op dat vlak in gang hebben gezet.

En over vruchtbaar gesproken: de srvisiondays in April gaan eindelijk door! Lang gewacht, stil gezwegen, maar nu houdt niets de organisatoren meer tegen. Er is een geweldig programma georganiseerd, op een toplocatie. Voor de leden die in dit vakgebied werkzaam zijn bijna een must.

Net als de maand februari houden we het deze keer kort. Storm of geen storm, 2022 heeft goede vooruitzichten.

Namens het verenigingsbestuur

Sandra de Waart

Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media