Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 5: Meedoen in de digitale samenleving – lokaal en op schaal, Piet Boekhoudt

Alle nieuws

Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 5: Meedoen in de digitale samenleving – lokaal en op sch...

KNVI deelt in de komende nieuwsbrieven en op de website een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Meedoen in de digitale samenleving – lokaal en op schaal, Piet Boekhoudt

20 oktober 2022

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus en COVID-19, en de daarmee samenhangende beperkende en verstrekkende overheidsmaatregelen hebben in korte tijd geleid tot een enorme toename van online activiteiten.

We gebruiken internet voor contact met familie en vrienden, voor onze nieuwsvoorziening, voor het online winkelen, voor het online leren, voor het helpen van onze kinderen op school, voor ontspanning, voor het online regelen van onze (overheids)zaken en voor ons werk. Je kunt zonder meer stellen, dat door digitalisering is voorkomen dat onze samenleving tot een volledige stilstand is gekomen. De coronacrisis legt ook belangrijke maatschappelijke uitdagingen bloot voor een verdere digitalisering van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld dat de versnelde digitalisering van de werkplek bijdraagt aan digitale vaardigheden van werkenden en dat niet-werkenden potentieel op achterstand komen. Denk daarbij aan de onverwacht snelle adoptie van videoconferenties, webinars en beeldbellen en de te verwachten doorbraak in de manier waarop wij ons werk (meer thuis) gaan organiseren. En de vaardigheden die daarvoor nodig zijn.

>> Lees hier het complete hoofdstuk Meedoen in de digitale samenleving – lokaal en op schaal,  Piet Boekhoudt

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media