Hoe je als informatiemanager kunt bijdragen aan de mobiliteit van Nederland

Alle nieuws

Hoe je als informatiemanager kunt bijdragen aan de mobiliteit van Nederland

De komende periode plaatsen we korte berichten over de informatiehuishouding bij de Belastingdienst, het Nationaal Archief, maar ook over wat het werken bij de Rijksoverheid zo interessant maakt.

4 april 2022

Je merkt het vaak niet, maar als weggebruiker of treinreiziger krijg je vaak te maken met het mobiliteitsbeleid. Bijvoorbeeld als er een tijdelijke tolheffing is. Dit beleid wordt ontwikkeld door het directoraat-generaal Mobiliteit (DGMo) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor het werken met data maakt DGMo dankbaar gebruik van informatiemanagement. Roald Maris is informatiemanager voor het DGMo, Devon Weijse informatieadviseur. Hun werk draait lang niet alleen om techniek, ze overleggen ook veel met allerlei stakeholders. Roald: ‘We zijn een belangrijk onderdeel in het grote geheel. Wij bedenken hoe dingen beter kunnen. Soms zie je meteen resultaat, en soms ook pas 5 jaar later.’ Devon vult aan: ‘Als je in Nederland op de snelweg rijdt, dan zie je vaak iets dat te maken heeft met je werk. Dat maakt het interessant, je draagt echt bij aan de mobiliteit in Nederland’.

Wil jij met jouw werk bijdragen aan de mobiliteit in Nederland? Werk je graag met data, maar vind je het ook leuk om veel te overleggen? Dan is een baan bij de afdeling Informatiemanagement misschien iets voor jou! Deze afdeling ondersteunt het directoraat-generaal Mobiliteit (DGMo) in alle IT-aspecten van het beleid, zoals de kaders rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of tijdelijke tolheffing.

>> Lees het volledige interview op www.werkenvoornederland.nl

>> Meer weten over ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement bij de Rijksoverheid? Meld je aan voor updates

>> Bekijk alle vacatures voor informatiespecialisten


NB: KNVI en het Rijk werken sinds juli 2021 samen. Kern van deze samenwerking is het verbeteren van de informatiehuishouding van de overheid door de inzet van toekomstgericht opgeleide informatieprofessionals. Lees hier het persbericht over deze samenwerking

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media