Stichting ICT4Handicap en de KNVI slaan handen ineen

Alle nieuws

Stichting ICT4Handicap en de KNVI slaan handen ineen

Stichting ICT4Handicap en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) ondertekenden op 15 september een samenwerkingsovereenkomst. Zij gaan samenwerken om meer aandacht te geven aan twee maatschappelijke thema’s: aandacht aan het stimuleren van de toegankelijkheid van ICT-services en informatiediensten voor iedereen, en aandacht voor groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de informatiediensten en ICT-oplossingen.

27 september 2022

Stichting ICT4Handicap en de KNVI dragen daarmee actief bij aan een inclusieve samenleving voor alle inwoners van Nederland, in het bijzonder op gebied van welzijn en zelfredzaamheid voor mensen met een beperking

Toegankelijkheid van ICT diensten en digitale inclusiviteit staan bij beide organisaties hoog op de agenda. Aan beide ontwikkelingen dragen ICT-ers en Informatieprofessionals bij. Velen daarvan zijn lid van de KNVI. Deze professionals zijn mede bepalend voor zowel de ontwikkeling en het aanbod van producten en diensten, als het ondersteunen bij implementatie en gebruik van deze producten en diensten. Het is belangrijk dat mensen met een beperking voorzieningen kunnen gebruiken juist omdat zijn zelfredzaam willen zijn. Op gebied van recreatie, deelname aan de maatschappij en in de communicatie van overheid en bedrijven kan op dit vlak nog heel veel verbeterd worden. Stichting ICT4Handicapped verbindt het netwerk en doet onderzoek naar specifieke thema’s. Daarmee zetten ze het thema in heel Nederland op de kaart. ICT4Handicap heeft reeds contacten met de Interessegroepen van de KNVI, waaronder de interessegroep e-Health.

De samenwerking zal op diverse manieren zichtbaar worden. Beide organisaties delen hun kennis en hun netwerk. In het verlengde van de doelstellingen van Stichting ICT4Handicapped, is digitale inclusiviteit ook een thema binnen Smart Humanity, het centrale thema voor de KNVI en de beroepsgroep. Op het Smart Humanity event op 23 november 2022 staat inclusiviteit ook op de agenda.

www.knvi (6)

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media