8 juni 2021 - 16:00 uur - Webinar: Op zoek naar de computer van de toekomst

Alle nieuws

8 juni 2021 - 16:00 uur - Webinar: Op zoek naar de computer van de toekomst

CogniGron - Op zoek naar de computer van de toekomst met het menselijk brein als voorbeeld

3 juni 2021

De huidige computer infrastructuur loopt tegen haar grenzen aan. Onze datacenters gebruiken veel te veel energie. En ook de architectuur is eigenlijk niet geschikt voor het verwerken van de grote hoeveelheden data. En dat juist nu, op het moment dat er heel veel data beschikbaar komt en (groene) energie schaars is.

In het onderzoeksprogramma Cognigron zijn onderzoekers vanuit verschillende disciplines (materiaalwetenschappen, natuurkunde, wiskunde, informatica en kunstmatige intelligentie) op zoek naar de bouwstenen voor een nieuw soort computer. Geïnspireerd door het brein als voorbeeld. Ze onderzoeken nieuwe materialen, schakelingen, architecturen, algoritmes en programmeertalen om een computer te bouwen die deze problemen niet heeft.

Niels Taatgen is een van de onderzoekers die hier aan werken en zal ons meenemen in deze nieuwe wereld. 

Voor meer informatie

Voor aanmelden

Over de auteur

Regio Noord

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media