DEEL 5: Interviews Stephen Ibaraki - met Anthony Wong en Frits Bussemaker

Alle nieuws

DEEL 5: Interviews Stephen Ibaraki - met Anthony Wong en Frits Bussemaker

Stephen Ibaraki schreef het voorwoord van het KNVI-boek Smart Humanity en was keynote speaker tijdens het Smart humanity congres in 2019. Hij ontmoet invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry die hij spreekt over de laatste technologische ontwikkelingen. In de KNVI nieuwsbrief en op onze website publiceren we de komende maanden steeds twee interviews van hem.

24 oktober 2021

Dit keer:
 

1. Anthony Wong - Technology Lawyer; Thought Leader; Vice President International Federation for Information Processing (IFIP); Deputy Chair IFIP IP3.

Anthony heeft meerdere studies afgerond, en is in Australië en Nieuw Zeeland betrokken bij diverse nationale en internationale beroepsorganisaties in het vakgebied. Met een brede ervaring binnen de overheid en het bedrijfsleven kan is hij een bijzondere gesprekpartner voor Stephen. Anthony is erg betrokken bij de KNVI, en werkt met ondermeer Liesbeth Ruoff, Leon Strous en Wouter Bronsgeest mee met diverse activiteiten binnen IFIP.

2. Frits Bussemaker - Community Builder & D1G1T4L C0NN3CT0R

Onze 'KNVI fellow' Frits Bussemaker had in 2019 een gesprek met Stephen. Frits kent in Nederland vele professionals bij overheid en bedrijfsleven. Hij is ook internationaal zeer actief, en initiator van diverse samenwerkingsinitiatieven. Voorbeelden daarvan is zijn betrokkenheid bij AI4Good, de oprichting van iPoort en de initiatiefnemer van de Global Digital Leader Alliance.


Meer informatie over Stephen Ibaraki:
Op ons Smart Humanity event in 2019 was Stephen Ibaraki een van de keynote sprekers. Daarnaast heeft hij het voorwoord voor het Smart Humanity boek geschreven. Stephen is bekend als investeerder in diverse technische start-ups, en hij is een belangrijke adviseur voor internationale netwerken zoals IFIP, ITU en YPO (zie: http://www.stephenibaraki.com/). Hij was ook voorzitter van Canada’s Association of Information Technology Professionals (CIPS). Als internationaal gerenommeerd spreker reist hij de hele wereld over en ontmoet hij invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry. Met deze mensen spreekt hij over de laatste technologische ontwikkelingen. Deze gesprekken worden door hem ook opgenomen en gepubliceerd via zijn netwerk. De gesprekken zijn allemaal vindbaar op de website van Stephen en op de website van de ACM: Stephen is een nauw verbonden aan de Association for Computing Machinery (ACM). De ACM is de Canadese zusterorganisatie van de KNVI (zie: https://www.acm.org/about-acm/about-the-acm-organization). Met de persoonlijke toestemming van Stephen en de ACM mogen we de gesprekken ook aan alle lezers van de KNVI nieuwsbrief aanbieden. 

Bekijk en/of beluister ook deel 1deel 2deel 3 en deel 4.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media