Een lofzang - het basisartikel over de EU

Alle nieuws

Een lofzang - het basisartikel over de EU

Onlangs verscheen in de IT-Infra Nieuwsbrief, die gemaakt wordt door Ron Onrust, een lofzang. 'Dit is in mijn ogen het basisartikel over de EU', schrijft hij.

12 maart 2021

"Ik liep een tijdje geleden hier tegenaan en het maakte een diepe indruk op mij. Omdat het niet zoveel met onze bedrijfstak te maken heeft, twijfelde ik even om het hier neer te zetten, maar volgens mij is het te belangrijk om te missen. Dit is in mijn ogen het basisartikel over de EU (verschenen in Der Spiegel). Dit moet in schoolboeken. Deze economische supermacht is de nummer 1 mondiale wetgever. De 500 grootste bedrijven in de VS geven miljarden uit alleen al aan om aan die wetgeving te voldoen.

Uit protectionistische gronden? Nee, die wetten worden met een groot moreel besef gemaakt. Ze maken de wereld 'iedere dag een beetje beter, een beetje schoner, een beetje gezonder, een beetje veiliger en een beetje duurzamer'. We staan er nauwelijks bij stil, maar zo vanzelfsprekend is het niet. Kritiek is er ook, maar er moet ook aandacht zijn voor de vooruitgang. 'Als je altijd je handen wringt, heb je geen hand vrij om je mouwen op te stropen.' Lezen!"

Ron Onrust, samensteller KNVI IT-Infra Nieuwsbrief

Moeite met het Engels? Lees de door Google Translate vertaalde versie

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media