Meer activiteiten op het gebied van ‘Toekomstgericht Informatiebeheer’ bij de KNVI

Alle nieuws

Meer activiteiten op het gebied van ‘Toekomstgericht Informatiebeheer’ bij de KNVI

Vanaf maart 2021 werkt de KNVI samen met Layla Hassan (Adviseur Digitale Informatievoorziening bij het Ministerie van Financiën) bij het organiseren van haar maandelijkse themasessies over toekomstgericht informatiebeheer. Sinds 2020 organiseert zij, met behulp van vakgenoten, maandelijks een thema sessie m.b.t. toekomstgericht informatie waarin één vraag centraal staat.

8 maart 2021

Vanaf maart 2021 werkt de KNVI samen met Layla Hassan (Adviseur Digitale Informatievoorziening bij het Ministerie van Financiën) bij het organiseren van haar maandelijkse themasessies over toekomstgericht informatiebeheer. Sinds 2020 organiseert zij, met behulp van vakgenoten, maandelijks een thema sessie m.b.t. toekomstgericht informatie waarin één vraag centraal staat. Zonder spelregels; edereen mag meedoen en mee discussiëren. Hiermee is een behoefte vervuld, gezien het aantal aanmeldingen voor deze sessies. Elke sessie blijkt er weer een grote behoefte om mee te discussiëren over tactische en strategische vragen. Maar ook de behoefte om te netwerken en krachten te bundelen rondom deze vraagstukken. Daarom bundelen Layla en de KNVI vanaf de krachten bij de organisatie van deze digitale bijeenkomsten.

Door middel van de maandelijkse themasessie  investeren we voortdurend in kennisdeling binnen het vakgebied. Dit doen we door het organiseren van debatbijeenkomsten; een vorm van kennisdeling aan de hand van georganiseerde gesprekken tussen mensen in hetzelfde vakgebied.

Met deze themasessie bieden we de mogelijkheid om met collega’s, opdrachtgevers en andere experts ervaringen, problemen en oplossingen uit de dagelijkse praktijk te bespreken en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers  brengen zelf de onderwerpen naar voren waarover ze van gedachten willen wisselen met experts en vakgenoten. Op deze manier kunnen wij onze deskundigheid en de kwaliteit van ons werk blijven verbeteren.

Wij geloven in kracht van samenwerken en in collectieve intelligentie. Door samen te discussiëren deel je niet  alleen elkaars kennis, maar ook elkaars netwerk wat waardevol en onmisbaar is. Het doel is:

-Aandacht te besteden aan actuele onderwerpen binnen het vakgebied;

-Kennis en expertise verder te stimuleren;

-Informatieprofessionals  en experts op inhoud te binden.

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur.  De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale  vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen. 

De themasessie van maart zal plaatsvinden op  25 maart 2021 vanaf 15uur tot 16:30 uur: De centrale vraag is: “ Met welke knelpunten moet je rekening houden bij de inrichting van een hotspotmonitor en hoe borg je de trendanalyse op langere termijn?”

Aanmelden via de website!

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media