De General Assembly van IFIP is van start!

Alle nieuws

De General Assembly van IFIP is van start!

De General Assembly van IFIP is van start gegaan in Bratislava op 19 september 2023. Dit jaar is de Slowaakse Vereniging van informaticaprofessionals de host van het event, ondersteund door het Ministerie van Informatievoorziening, de Faculteit voor Mathematica en Informatica van de Komenského Universiteit van Bratislava en de Digitale Coalitie.

19 september 2023

Voorafgaand aan deze jaarlijkse vergadering waren er op de maandag deelsessies van de lidstaten, de Technische Commissies (TC's) en de leden van IP3. IP3 (International Professional Practice Partnerschip) is de groep van professionals vanuit IFIP die zich bezig houden met het professionaliseren van het vak.

Naast vele lezingen en bijdragen aan artikelen, draagt deze groep ook bij aan het ontwikkelen van de actualisatie van de ISO norm voor 'computing': De ISO 24773. Door de leden van deze IFIP-groep is deze ISO-norm geheel herzien en verbeterd. Eerder bracht deze groep de internationale Code of Ethics uit voor informatieprofessionals, een code die ook door de KNVI is geadopteerd.

Daarnaast zorgt IP3 voor het jureren van de genomineerden van de jaarlijkse David O'Leary prijs, een voor een individu of een organisatie die het professionele vak heeft gepromoot en heeft uitgedragen en staat voor ethiek en diversiteit in het vakgebied. Deze award wordt tijdens de General Assembly weer bekend gemaakt.

Ieder jaar brengt de KNVI verslag uit van haar activiteiten in Nederland. Dit verslag is voor iedereen beschikbaar.


Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media