Bestuursblog juni '22: Met nieuwe namen de zomer in

Alle nieuws

Bestuursblog juni '22: Met nieuwe namen de zomer in

Het bestuur van de KNVI is versterkt met een krachtige marketeer en voorvechter van meer vrouwen in de techniek, Rian van Heur. En we hebben wat rebranding in onze interessegroepen, wat leidt tot meer herkenbaarheid voor onze leden en potentiele leden.

21 juni 2022

Tijdens de ALV van 24 mei is er een nieuwe bestuurder gekozen in het hoofdbestuur, Rian van Heur. Haar portefeuille wordt Marketing & Communicatie en zij gaat de KNVI helpen om sterker de missie, de visie en de strategie van de vereniging over het voetlicht te brengen en om te zetten in praktische acties en content. Heel mooi dat ons bestuur met haar komst diverser is geworden!

We konden ook nieuwe namen introduceren van onze Interessegroepen: Business Intelligence & Analytics gaat verder als AI, Data Science & Analytics, een naam die duidelijk maakt dat deze groep blijvend inspeelt op actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Het biedt ook de mogelijkheid om onderwerpen op de kaart te zetten die eerder onderbelicht bleven. En de SOD heet nu Informatiehuishouding Overheid. Ook deze naam dekt veel beter de lading van de onderwerpen die worden aangesneden, zowel in events als in de verschillende publicaties.

Tijdens dezelfde ALV hebben ook een aantal zittende bestuurders – waaronder ikzelf- toestemming gekregen van de vereniging om er nog een bestuurstermijn aan vast te knopen. In de komende jaren blijven Paul Baak, Wouter Bronsgeest, Tom Dalderup, Eric Kokke en Sandra de Waart zich met veel enthousiasme inzetten voor deze mooie vereniging. Ook vanaf deze plek nogmaals hartelijk dank voor het vertrouwen!

En dan begint nu de zomer! Een tijd van bezinning, uitrusten, bijtanken en af en toe al een beetje nadenken over hoe nu verder met een en ander. De wereld om ons heen is zwaar in beweging, op menselijk, technologisch, geopolitiek en informatiekundig gebied. De ene wet rondom ons vakgebied is nog niet af of de volgende doemt al weer op en ondertussen is de werkdruk hoger dan ooit. De KNVI ziet het meer dan ooit als haar taak om te duiden, om kennis te delen, om trends te signaleren en de ontmoeting tussen vakgenoten en over vakgrenzen heen te organiseren.

Jullie gaan in de komende maanden dan ook zeker meer horen over ons grote Smart Humanity event dat er weer aankomt in November, over vereenvoudiging van de vereniging, over nieuwe manier van elkaar (online) ontmoeten en over onze community.

Voor nu wens ik iedereen een heerlijke zomer.

Namens het verenigingsbestuur

Sandra de Waart

Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media