Verduurzaming IT vraagt bewustwording, integrale aanpak, en leiderschap en lef

Alle nieuws

Verduurzaming IT vraagt bewustwording, integrale aanpak, en leiderschap en lef

Omdat energieverbruik van IT eigenlijk alleen maar zichtbaar is voor degene die de rekening betaalt, zijn gebruikers en makers onvoldoende bewust van het energieverbruik van software en hardware. Wil je als organisatie verduurzamen, zul je iedereen – van IT-gebruiker tot maker tot inkoper – moeten inlichten over het energieverbruik van IT.

10 november 2023

Tijdens de Super Tuesday van 7 november 2023 over Green IT gingen universitair docent Bernard van Gastel en coördinator Duurzaamheid Rachel Kuijlenburg in gesprek over de misconcepties over het energieverbruik van IT. Ze bespraken of duurzaamheid van IT op het netvlies staat, welke uitdagingen er zijn om tot een duurzame IT-sector te komen en hadden het over oplossingen.

Lees hier de terugblik én kijk de online Super Tuesday 'Green IT' terug

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media