ICT vaardigheden voor de toekomst: doe mee en vul de vragenlijst in!

Alle nieuws

ICT vaardigheden voor de toekomst: doe mee en vul de vragenlijst in!

Binnen de European Software Skills Alliance voert Hogeschool Utrecht onderzoek uit dat benodigd is voor de ontwikkeling van nieuwe ICT-trainingsprogramma’s. Onderdeel van dit onderzoek is een enquête die inzicht geeft in de behoefte aan ICT trainingsprogramma’s. Doe mee en vul de vragenlijst in!

7 juni 2021

Wereldwijde ontwikkelingen binnen de software ontwikkeling gaan razendsnel. Het is daardoor steeds moeilijker om in te schatten welke competenties ICT professionals in de toekomst nodig hebben en daardoor kan er een mismatch in vraag en aanbod van competenties op de ICT arbeidsmarkt ontstaan. Dit kan een groot effect hebben op de competitieve positie van een bepaalde regio. 

Het belang van goede ICT vaardigheden voor software ontwikkeling wordt onderschreven door de Europese Commissie. Zij heeft daarom een alliantie opgezet van 26 organisaties uit verschillende Europese regio’s, de European Software Skills Alliance. Hogeschool Utrecht is lid van deze alliantie. Binnen deze alliantie voert zij onderzoek uit dat benodigd is voor de ontwikkeling van nieuwe ICT-trainingsprogramma’s.
Onderdeel van dit onderzoek is een enquête die inzicht geeft in de behoefte aan ICT trainingsprogramma’s. 

Daarom verzoeken wij mensen die werkzaam zijn in dit werkveld vragen om deze vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Resultaten van het onderzoek zullen na deelname met geïnteresseerden worden gedeeld.  

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Guido Ongena.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media