Vindingrijkheid bij het vullen maakt archief meer waard

Alle nieuws

Vindingrijkheid bij het vullen maakt archief meer waard

De kwaliteit van data is een van de grote uitdagingen van deze tijd waarin data een steeds belangrijkere rol krijgen in de maatschappij. Hoewel mensen al eeuwen documenten archiveren, is daarom toch een innovatieslag nodig, vinden de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) en het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Vooral aan de duurzaamheid van data kan nog heel wat verbeteren.

24 oktober 2021

De komende maanden willen de twee verenigingen hiermee aan de slag. Neem als voorbeeld een vergunningverlening van een gemeenteambtenaar aan een burger. Daarover worden afspraken gemaakt tussen die twee. Dan is er interactie en een contractmoment. Maar waar dat contractmoment keurig wordt gearchiveerd, is er later meestal niet veel terug te vinden over de interactie, en de achterliggende overweging waarom een vergunning al dan niet verleend is.

"We maken afspraken in de context van de wereld zoals die nu is," zei Wouter Bronsgeest - duovoorzitter van de KNVI - onlangs daarover in OD, het platform voor informatieprofessionals bij de overheid.  

Benieuwd naar de rest van dit artikel?
>> Haal meer uit je lidmaatschap! Log in en lees het complete artikel 

Dit artikel verscheen in de AG Connect op 5 oktober 2021

NB: Op 5 oktober organiseerde KNVI het Super Tuesday event 'Innovatie van de archieffunctie', een rondetafelgesprek met experts, waaraan de deelnemers actief konden bijdragen. Lees ook dit artikel.

NB: Misschien ook interessant voor jou: Op 4 november organiseert KNVI samen met RDDI het Werkatelier 'Toekomst van de archieffunctie'. >> Meer informatie

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media