Informatie in publieke sferen

Alle nieuws

Informatie in publieke sferen

In het artikel 'Informatie in publieke sferen' dat onlangs verscheen in het vakblad voor Informatieprofessionals én opgenomen is in het boek Smart Humanity, gaat Henriëtta Joosten in op de vraag hoe professionals het publieke gesprek over de impact van hun werk op mens en maatschappij kunnen stimuleren.

26 november 2020

IP’ers pakken niet alleen maatschappelijke problemen aan, met hun werk bepalen ze in toe nemendemate hoe we kunnen én moeten samen leven. Steeds vaker is dit verweven met politieke vraagstukken. Maar door de manieren waarop we technologie inzetten staat de publieke sfeer steeds meer onder druk. En is er minder ruimte om samen en op voet van gelijkheid te spreken over de inzet ervan. Tijd voor een andere aanpak.

Lees hier het hele artikel van Henriëtta Joosten (pdf).

Meer van dit soort artikelen lezen? Word dan KNVI-lid en profiteer van de vele voordelen van het lidmaatschap, zoals een abonnement op IP met interessante artikelen op jouw vakgebied.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media