In Memoriam: John Soedirman

Alle nieuws

In Memoriam: John Soedirman

Op 18 september 2023 is John Soedirman overleden. John was onze KNVI-penningmeester in 2019 en 2020.

2 oktober 2023

John melde zich om de KNVI te ondersteunen als penningmeester toen de vacature in 2019 een tijdje onvervuld bleef. Met een prachtige brok aan kennis en ervaring kwam hij binnen bij het bestuur: Niet alleen was hij actief binnen de ICT-sector, hij was vooral actief in de zorg-sector. Zijn interesse in zorg én ICT kwam daaruit voort.

Een kleine greep uit zijn loopbaan: Hij was het grootste deel van zijn arbeidsleven arts-onderzoeker - met daarbij speciale aandacht naar onderzoeksgegevens voor wat betreft volledigheid, onvolkomenheden en interne consistentie, net zoals een accountant kijkt naar financiële gegevens. Als hoofd- en eindredacteur ontwikkelde hij een oog voor afwijkingen in teksten, ondermeer als hoofd- en eindredacteur van het Tijdschrift voor Psychosociale Oncologie. Ook na zijn pensioen bleef hij actief als arts in het ziekenhuis, deed hij trombosediensten in Zuidwest-Nederland en zette hij zich in als als medisch-historisch onderzoeker bij de KNAW. Op de Hogeschool Utrecht gaf hij ook sinds 2006 gastcolleges op het gebied van wetgeving in de gezondheidszorg. Daarnaast deed hij veel ervaring op als penningmeester, ondermeer bij het Humanistisch Verbond Amsterdam en daarna bij de literaire stichting Perdu en de Indische Genealogische Vereniging, een uitgeverij van twee boeken per jaar. Literatuur was een van zijn liefdes, en bij het literaire E. du Perron Genootschap was hij dan ook een actief lid. John was altijd actief betrokken bij de financiën van de KNVI en keek mee met de interessegroepen en de voorstellen.

We hebben veel plezier gehad met John, zijn verwijzingen naar de literatuur, zijn scherpe blik op iedere typo in onze mails en de wijze waarop hij met de gepaste humor van een gentleman aan de vergaderingen deelnam. In 2020 werd zijn medische situatie helaas ernstiger, en nam hij afscheid van zijn vrijwilligerswerk, en ook van de KNVI. Hij bleef lid van de KNVI en droeg al zijn verenigingen altijd een warm hart toe. John - veel dank voor al je steun en je warme belangstelling voor de mensen waarmee je samenwerkte.

Namens het KNVI-bestuur,
Wouter Bronsgeest

Rouwkaart

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media