Meld je aan voor het Super Tuesday event op 1 maart!

Alle nieuws

Meld je aan voor het Super Tuesday event op 1 maart!

De overheid heeft steeds meer gegevens over burgers. Deze gegevens kunnen soms ook gedeeld worden met particuliere partijen. Worden burgers nog voldoende beschermd, en is de overheid klaar om deze groter wordende informatiestroom goed te begeleiden? De wetten zijn geschreven. De (beleids-)kaders zijn bekend. De IT is beschikbaar. Maar is er...

7 februari 2022

De overheid heeft steeds meer gegevens over burgers. Deze gegevens kunnen soms ook gedeeld worden met particuliere partijen. Worden burgers nog voldoende beschermd, en is de overheid klaar om deze groter wordende informatiestroom goed te begeleiden?

De wetten zijn geschreven. De (beleids-)kaders zijn bekend. De IT is beschikbaar. Maar is er voldoende kennis en aandacht om snel de volgende stap te zetten?

Een zeer actueel onderwerp zeker tegen het licht van de ambitie van de Rijksoverheid om de informatiehuishouding van de overheid op orde te brengen. Het actieplan Open op Orde is inmiddels bekend én is de basis om affaires als met Toeslagen in de nabije toekomst te voorkomen.

Kees Verhoeven, Arre Zuurmond en Rick Maes gaan er - vanuit hun eigen invalshoek - over in gesprek. Benieuwd naar hun visie?
Schrijf je in! Je bent van harte welkom!

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media