Het Europese Cybersecurity Skills Framework

Alle nieuws

Het Europese Cybersecurity Skills Framework

Het European Cybersecurity Skills Framework (ECSF) is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van ENISA ENISA (europa.eu) en de Ad-hoc werkgroep  Cybersecurity Skills Framework. (ECSF) Het doel van het ECSF is het creëren van een gemeenschappelijk taal voor relevante rollen, competenties, vaardigheden en kennis; erkenning van...

13 oktober 2022

Het European Cybersecurity Skills Framework (ECSF) is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van ENISA ENISA (europa.eu) en de Ad-hoc werkgroep  Cybersecurity Skills Framework. (ECSF)

Het doel van het ECSF is het creëren van een gemeenschappelijk taal voor relevante rollen, competenties, vaardigheden en kennis; erkenning van cyberbeveiligingsvaardigheden vergemakkelijken; en ter ondersteuning van het ontwerp van opleidingsprogramma's op het gebied van cyberbeveiliging. Het vat alle cybersecurity-gerelateerde rollen samen in 12 profielen.  Wil je weten welke rollen er zijn ga naar European Cybersecurity Skills Framework — ENISA (europa.eu)

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media