KNVI biedt leden kans op CV beoordeling volgens e-CF framework

Alle nieuws

KNVI biedt leden kans op CV beoordeling volgens e-CF framework

Hoe maak je je CV future-proof? Daarop heeft de KNVI het antwoord. Via de pagina Digital Skills in mijnknvi krijgen de leden toegang tot de speciale service die onderdeel uitmaakt van het KNVI-abonnement: het toetsen van hun CV op basis van het e-CF framework. Met een van de aanbieders van deze service, ICT-Mastery, hebben we een intentieverklaring afgesloten waardoor de leden de kans hebben kosteloos hun CV future-proof te maken.

6 oktober 2020

De samenwerking is uitgewerkt door een groep van vrijwilligers vanuit de KNVI in samenwerking met de Interesse Group (IG) Digital Skills van de KNVI en Paul Willockx (mede lid IG Digital Skills) en zijn bedrijf ICT-Mastery BV. 

Hoe werkt het?
Door op de KNVI-website in te loggen op het ledenportal krijg je toegang tot de service je CV future proof te maken. Deze service is onderdeel van jouw KNVI abonnement.  Door het volgen van de instructie (zie hieronder) kan jouw CV door ICT-Mastery geanalyseerd worden. ICT-Mastery maakt met semantische software een scan van je competenties ingedeeld volgens het e-CF framework. Je krijgt dan direct inzicht in je competenties en je komt er achter hoe recruiters jouw CV beoordelen.

Dus: ben je KNVI lid en wil je inzicht in jouw competenties beoordeeld volgens het e-CF framework? Volg dan de volgende stappen:

1. Login bij jouw profiel op de KNVI website.

2. Klik op Mijn Digital Skills rechtsboven

3. Upload je document (CV of rolprofiel) en het e-mail adres waar het rapport naartoe moet

4. Wacht 1 minuut (haal bijvoorbeeld even een kop koffie)

5. Open je mail: je persoonlijke rapport is aangemaakt, bestaande uit 3 delen:

  a) jouw e-Competenties (kwantitatieve analyse)

  b) een serie gerichte opleidingen om jouw e-Competenties te verdiepen

  c) een toelichting wat het e-CF is en wat je ermee kunt.

Over jouw privacy: het document dat je laat analyseren wordt na de analyse direct vernietigd. Lees het privacy statement op de website.

Leven lang ontwikkelen
Een belangrijk KNVI-thema is vakontwikkeling en een leven lang ontwikkelen en KNVI faciliteert dit thema op verschillende manieren. Zo kunnen deelnemers aan KNVI-events hun PE-punten claimen. Daarnaast doen we als vereniging actief mee aan het implementeren van het Europese Competentie Framework (e-CF).

e-CF framework
Het e-CF framework is DE Europese standaard (EN 16234-1) op het gebied van e-Competenties en draagt bij aan het professionaliseren van het informatie vakgebied. Het is mede tot stand gekomen door betrokkenheid van de KNVI en haar leden en de NEN commissie ICT professionaliteit en digitale vaardigheden.

Meer informatie
Wil je meer informatie over e-CF en de betrokkenheid van KNVI professionals? Bekijk de artikelen van de IG Digital Skills.
Wil je meer informatie over ICT-Mastery? Bezoek de ICT-mastery website.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media