CWI Fellow Jos Baeten ontvangt koninklijke onderscheiding

Alle nieuws

CWI Fellow Jos Baeten ontvangt koninklijke onderscheiding

CWI Fellow en voormalig instituutsdirecteur Jos Baeten is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn talloze bijdragen aan de wiskunde en informatica. De toekenning vond plaats tijdens het 75-jarig jubileum van het CWI.

25 februari 2021

De onderscheiding werd toegekend door John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven. In zijn toespraak prees Jorritsma de vele successen en initiatieven waarmee Baeten de wetenschap heeft gediend. Jorritsma verwees naar Baetens achtergrond als bakkerszoon, en noemde de laureaat het ‘levende bewijs dat je Nederland je doelen kunt verwezenlijken’.

De uitreiking vond plaats tijdens het 75-jarig jubileum van het CWI, waar Baeten delen uit zijn afscheidsrede presenteerde. Die toespraak stond oorspronkelijk gepland voor een special symposium rondom zijn afscheid, in oktober 2020. Dat evenement kon destijds geen doorgang vinden, vanwege de aanscherping van corona-maatregelen. De afscheidsrede van Jos Baeten is in z'n geheel te bekijken via YouTube.

Baeten was meerdere malen aan het CWI verbonden, onder meer als directeur van 2011 tot 2020. Daarnaast was hij sinds 2014 hoogleraar Theory of Computing aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven als hoogleraar en decaan van de de faculteit Wiskunde en Informatica.

Nadat hij in 2020 terugtrad als directeur van het CWI werd Baeten benoemd tot CWI Fellow. Hij werd opgevolgd door de huidige CWI-directeur Ton de Kok.

>> Bekijk de video van de uitreiking en de afscheidsrede van Jos Baeten

NB: Jos Baeten is fellow van de KNVI en al heel lang actief voor de KNVI en haar voorgangers.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media