DEEL 4: Interviews Stephen Ibaraki - met Marietje Schaake en Gavriella Schuster

Alle nieuws

DEEL 4: Interviews Stephen Ibaraki - met Marietje Schaake en Gavriella Schuster

Stephen Ibaraki schreef het voorwoord van het KNVI-boek Smart Humanity en was keynote speaker tijdens het Smart humanity congres in 2019. Hij ontmoet invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry die hij spreekt over de laatste technologische ontwikkelingen. In de KNVI nieuwsbrief en op onze website publiceren we de komende maanden steeds twee interviews van hem.

28 september 2021

Dit keer:

1. Interview met Marietje Schaake
Marietje was tijdens haar tijd in het Europese Parlement tevens voorzitter van de Raad van Advies voor de KNVI. Inmiddels is zij verbonden aan het Cyber Policy Center van de Standord Universiteit. Tevens is ze fellow van het Instituut voor Human Centered Artificial Intelligence. Vanuit deze functies, en vanuit haar functie als President van het Cyber Space Instituut, spreekt ze regelmatig op internationale events. Via LinkedIn informeert ze ons met 60-seconden boodschappen over de laatste ontwikkelingen vanuit haar vakgebied - naast haar regelmatige bijdragen aan de Financial Times en het NRC.
Het gesprek van Mariekje en Steven bevelen we van harte aan.
 

2. Interview met Gavriella Schuster
Het interview met Gavriella Schuster bevelen we aan vanwege de rol die zij heeft om diversiteit, gelijkheid en inclusie een plek te geven binnen high-tech organisaties. Ze heeft daarvoor afgelopen jaar de ATHENA global leadership award ontvangen voor haar inzet. Ze is een Global Business Leader en tevens TEDx spreker over het onderwerp. Gavriella zet het onderwerp op de kaart via twee NGO's die ze heeft opgericht. Daarnaast werkt ze bij onder andere bij Chinasoft International en is ze verbonden aan de University of Washington Bothell.  Steven spreekt haar over haar werk en haar visie op dit onderwerp.  

Meer informatie over Stephen Ibaraki:
Op ons Smart Humanity event in 2019 was Stephen Ibaraki een van de keynote sprekers. Daarnaast heeft hij het voorwoord voor het Smart Humanity boek geschreven. Stephen is bekend als investeerder in diverse technische start-ups, en hij is een belangrijke adviseur voor internationale netwerken zoals IFIP, ITU en YPO (zie: http://www.stephenibaraki.com/). Hij was ook voorzitter van Canada’s Association of Information Technology Professionals (CIPS). Als internationaal gerenommeerd spreker reist hij de hele wereld over en ontmoet hij invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry. Met deze mensen spreekt hij over de laatste technologische ontwikkelingen. Deze gesprekken worden door hem ook opgenomen en gepubliceerd via zijn netwerk. De gesprekken zijn allemaal vindbaar op de website van Stephen en op de website van de ACM: Stephen is een nauw verbonden aan de Association for Computing Machinery (ACM). De ACM is de Canadese zusterorganisatie van de KNVI (zie: https://www.acm.org/about-acm/about-the-acm-organization). Met de persoonlijke toestemming van Stephen en de ACM mogen we de gesprekken ook aan alle lezers van de KNVI nieuwsbrief aanbieden. 

Bekijk en/of beluister ook deel 1deel 2 en deel 3.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media