Informatiehuishouding bij de Belastingdienst: alles goed kunnen verantwoorden

Alle nieuws

Informatiehuishouding bij de Belastingdienst: alles goed kunnen verantwoorden

De komende periode plaatsen we korte berichten over de informatiehuishouding bij de Belastingdienst, het Nationaal Archief, maar ook over wat het werken bij de Rijksoverheid zo interessant maakt.

7 maart 2022

Als gevolg van de toeslagenaffaire ligt de druk op informatiehuishouding bij de Belastingdienst hoog. Voor adviseurs Pauline Harmsen en Lotte Oldegbers was dit juist een reden om bij de Belastingdienst te gaan werken. Hun doel? Alle informatie transparant archiveren en goed kunnen verantwoorden.

Pauline: ‘De aandacht is er, want iedereen wil verbeteren.’ Net als iedere overheidsorganisatie moet de Belastingdienst zorgvuldig met gegevens omgaan. Lotte: ‘We werken met zoveel data, denk bijvoorbeeld aan alle gegevens van inkomstenbelasting. We richten onze systemen zo in dat dit goed terug kan worden gevonden, maar ook niet te lang wordt bewaard.’

Is alles op orde? Dan vindt Lotte haar werk niet meer interessant. Als adviseur in het vakgebied informatiehuishouding heeft ze bij de Belastingdienst in ieder geval voldoende uitdaging. Een goede informatiehuishouding heeft door de toeslagenaffaire nu veel aandacht en een hoge prioriteit. Lotte wees haar oud-studiegenoot Pauline op een vacature bij voor adviseur informatiehuishouding bij de Belastingdienst. Net als Lotte pakt zij de uitdaging op alle informatie op orde te krijgen met beide handen aan. ‘Je kunt de zijkant roepen dat alles misgaat, maar je kunt ook je steentje bijdragen.’

>> Lees het volledige interview op www.werkenvoornederland.nl

>> Meer weten over informatiemanagement bij de Rijksoverheid? Meld je aan voor updates

>> Wil jij de Belastingdienst ook meehelpen om meer grip op informatie te krijgen? Bekijk dan nu de vacatures in het vakgebied Informatiemanagement.


NB: KNVI en het Rijk werken sinds juli 2021 samen. Kern van deze samenwerking is het verbeteren van de informatiehuishouding van de overheid door de inzet van toekomstgericht opgeleide informatieprofessionals. Lees hier het persbericht over deze samenwerking 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media