In the spotlight: Boek Agile focus in besturing, gratis te downloaden via eLibrary Van Haren Publishing

Alle nieuws

In the spotlight: Boek Agile focus in besturing, gratis te downloaden via eLibrary Van Haren Publishing

De kern van deze pocketguide is het FOCUS- bord. Deze manier van visual management is een krachtig middel in de besturing van een blijvende wendbare organisatie. De toepassing ervan zorgt voor samenwerking tussen alle lagen in de organisatie, kort cyclisch sturen en focus op het behalen van de strategische doelen.

15 mei 2020

Hoe bestuur je een wendbare organisatie, of beter, hoe bestuur je een organisatie naar een blijvende wendbare organisatie?
• Ben jij lid van het Managementteam (MT) of lid van de directie die de noodzaak tot verandering in besturing ziet, die de urgentie voelt om daar iets aan te doen en gehoor hiervoor wil vinden bij de collega leden van het MT of directie? 
• Ben jij een coach in een organisatie die beweging richting een wendbare organisatie vooral bottom up ziet groeien, een beweging waar je de top down beweging aan toe wil voegen?. 

In deze pocketguide vind je een praktische methode hoe dit aan te pakken. Besturen in een steeds sneller veranderende wereld. Met de waan van de dag die vaak veel aandacht vraagt en die je kan afleiden van de te behalen resultaten. De auteurs gaan in op het operationaliseren van de strategische organisatiedoelen en daarmee het besturen van de gehele organisatie. 

De stellingname van dit boek is: maak scherp wat dit kwartaal bereikt moet worden om de strategische doelen te bereiken. Stuur kort cyclisch om te kunnen reageren op veranderende klantwensen of gewijzigde wet- en regelgeving. 
Werk samen als managementteam of directie richting dje strategische doelen en voorkom dat iedereen in de organisatie vooral een eigen doel nastreeft. 
Breng meer focus in de operationalisering van de strategie, minder met “brandjes” bezig zijn en meer met het voorkomen ervan. Krijg snel helder wat je medewerkers belemmert in hun werk. Lukt het om de belemmeringen in jouw organisatie snel op te lossen? 

De kern van deze pocketguide betreft het FOCUS- bord. Deze manier van visual management is een krachtig middel in de besturing. De toepassing ervan zorgt voor samenwerking tussen alle lagen in de organisatie, kort cyclisch sturen en focus op het behalen van de strategische doelen.


Downloaden? Dat kan gratis voor leden van de KNVI via de eLibrary van Van Haren Publishing. Leden hebben 3 maanden - tot 1 juli - gratis toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing. Haal waarde uit je lidmaatschap en profiteer van de kennis en kunde die je tot je kunt nemen - helemaal voor niets!

Hoe krijg ik toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing?
Voor haar doelgroep, die momenteel voor een groot gedeelte thuis werkt, heeft Van Haren Publishing haar digitale bibliotheek tijdelijk opengesteld. Door het toegankelijk maken van de bibliotheek aan KNVI leden kunnen publicaties met betrekking tot best practices en standaarden eenvoudig gebruikt worden.

Hieronder vind je een link naar de instructie om in te loggen op de eLibrary van Van Haren. In het onderstaande artikel kun je de vouchercode vinden. Let op! Omdat de eLibrary alleen toegankelijk is voor KNVI-leden moet je eerst inloggen op Mijn KNVI voordat je dit bericht kunt lezen.

>> Instructie inloggen op eLibrary van Van Haren Publishing 
>> Digitale Bibliotheek Van Haren Publishing tijdelijk open voor KNVI-leden

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media