Bestuursblog Maart '21: Van binnen naar buiten!

Alle nieuws

Bestuursblog Maart '21: Van binnen naar buiten!

De sneeuwklokjes maken al plaats voor narcissen en ook de KNVI begint weer op te bloeien. Tegen alle lockdown-treurnis in blijven we blijmoedig onze online kanalen vullen met events, updates, boekpublicaties, discussies en ontmoetingen. We gaan ook naar buiten, met onze noodkreet aan politieke partijen: zorg ervoor dat je focus houdt op het informatiedomein, nieuwe Kamer! Want informatiebeheer, informatievoorziening en informatietechnologie is belangrijker dan ooit!

24 maart 2021

Het KNVI verenigingsbestuur komt elke maand bijeen. Vaak staan zijn het ook gewoon bestuurlijke zaken die we met elkaar moeten ‘aftikken’. Bij onze vergadering op 18 maart hebben we bijvoorbeeld een zogenaamde no-show regeling geaccordeerd. Die regeling willen we als voorwaarde aan onze events verbinden. Het houdt in dat aangemelde bezoekers van onze events, die zich niet van te voren afmelden wanneer ze toch verhinderd zijn, hun reeds betaalde toegangstarief niet terug krijgen. Een standaard regeling voor veel professionele organisaties, dus nu ook voor de KNVI. De leden van de Beleidsraad van de KNVI (en dat zijn de decentrale bestuurders van alle regio’s en Interessegroepen) hadden erom gevraagd, omdat ze merkten dat er soms wel erg makkelijk met de events wordt omgegaan. Een stapje verder op weg naar profesionalisering.

Wat betreft de Beleidsraad: die komt aanstaande donderdag weer online bijeen, elke decentrale bestuurder is ervoor uitgenodigd. Ieder kwartaal is er zo’n Beleidsraad, waar veel onderlinge afstemming plaatsvindt, hopelijk dit keer ook weer rondom de events die de verschillende onderdelen van de KNVI organiseren. Het verenigingsbestuur draagt altijd bij met een aantal vragen en een aantal van ons komen ook ‘langs’, zodat we elkaar direct kunnen vinden. En natuurlijk gaan we het dan ook weer hebben over onze gegarandeerde events, de Super Tuesdays. We zijn erg trots op die van 6 april, het wordt een geweldige sessie!

En dan weer terug naar het saaiere bestuurswerk, de contributie voor dit jaar. In de ALV van november 2020 heeft de vereniging ingestemd met een contributieverhoging voor het individuele lidmaatschap van 2,5 % en dit zie je nu terug op de factuur. Ook de contributie voor het institutionele lidmaatschap is verhoogd, met 5%, beide verhogingen zijn vooral inflatiecorrecties. De facturen zijn inmiddels verstuurd en de automatische incasso heeft gedraaid. Net als ieder ander jaar levert dit moment veel contact op met ons bureau, omdat leden eigenlijk liever nu opzeggen ipv vóór het einde van het jaar of omdat (helaas) de werkgever de factuur niet meer wil vergoeden. We zijn blij met ons professionele bureau, dat dit allemaal voor ons opvangt en in goede banen leidt, ook dat hoort bij een grote vereniging als de onze. En we zijn blij met de nieuwe leden die blijven komen, de afgelopen maand weer 24 erbij. Voor ons toch ook weer een bewijs dat de KNVI een aantrekkelijk platform is, waar de professionals uit ons vakgebied echt waarde halen.

Terug naar de leukere dingen, de reden waarom de KNVI bestaat, de ontmoeting met de vakgenoten, het gesprek, de professionele ontwikkeling. Een van de grotere events die vanuit het verenigingsbestuur wordt georganiseerd (alle andere events worden door de decentrale bestuurders georganiseerd) is het Smart Humanity Event. Sinds 2018 organiseren we dit al, als opvolger van het vroegere KNVI Congres. Vorig jaar was alles al anders en hebben we er een TV dag van gemaakt. Dat was een groot succes voor wat betreft de waardering voor de inhoud en aan de online reacties te merken, werd het event ook goed bekeken en gevolgd. Een leuke bijkomstigheid was ook, dat het materiaal ook nog achteraf een keer bekeken kon worden. Maar de ontmoeting met elkaar misten we natuurlijk allemaal wel. Dus hebben we afgelopen donderdag al zitten nadenken over hoe we dit in het najaar van 2021 kunnen gaan vormgeven, wordt het hybride, wordt het live, hoe gaan we het doen? Dezelfde vraagstukken waar het grote srvisiondays event van september voor staat. Leuk om over na te denken, moeilijk om in te schatten hoe de situatie over een half jaar zal zijn.

Na elke vergadering weten we het weer zeker: wat een toffe vereniging en wat doen onze leden veel! Schrijven, inspireren, ontmoeten, we zijn er trots op om dit te faciliteren als bestuur!

Voor nu, blijf gezond, blijf positief en tot de volgende keer.

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Secretaris

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media