Winnaars Victorines bekend!

Alle nieuws

Winnaars Victorines bekend!

Voorzitter van het Victorine van Schaickfonds, Adriaan van der Weel, maakte tijdens het KNVI-Event op 23 november bekend wie de winnaars zijn van de Victorines 2023. Alle prijswinnaars werden in het zonnetje gezet; namens KNVI ook van harte gefeliciteerd!

23 november 2023

Het Victorine van Schaick Fonds kent drie (geld)prijzen toe aan publicaties en vernieuwing in het informatievak: voor de beste publicatie (met de Victorine van Schaickpenning, het meest innovatieve initiatief in het vakgebied van de informatieprofessional en voor de beste scriptie.

De Victrorine van Schaick prijs voor de beste publicatie in het vakgebied gaat dit jaar naar de bundel Omdat lezen loont: Op naar effectief leesonderwijs in Nederland, samengesteld door Yra van Dijk, Marie-José Klaver, Els Stronks en Micha Hamel en uitgegeven door Pica in 2022. Micha Hamel nam namens de redactie de Victorine van Schaick Penning en het daaraan verbonden geldbedrag van €2500 in ontvangst

De Victrorine van Schaick prijs voor het beste initiatief in het vakgebied is voor de bedenker (Hester Benedictus) en makers van de 'Lees Simpel' app. 
Bedenker Hester Benedictus nam namens het team de prijs - een geldbedrag van 2.000 euro in ontvangst. Andere teamleden zijn: Niels Hoogendoorn, Tycho Litjens, Lucas Meijer, Erwin Russel, Hugo Visser.

De Victorine van Schaick prijs voor de beste studentenscriptie in het vakgebied is voor Melanie Augustinus voor haar scriptie ‘What do we talk about when we talk about algorithmic literacy? A scoping review’.
Aan deze scriptieprijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden. 

>> Lees hier het complete juryrapport

>> Lees hier een uitgebreide reportage in InformatieProfessional

Victorines_penning_IMG-20231123-WA0042


Victorines_innovatieve_IMG-20231123-WA0036

Victorines_scriptieprijs_IMG-20231123-WA0028


 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media