Press release: BiSL® leeft in 2024!

Alle nieuws

Press release: BiSL® leeft in 2024!

Aankondiging van de KNVI Interesse groep Open Standards

Het was al bekend dat verenigingsactiviteiten van de ASL BiSL Foundation zouden over gaan naar de KNVI. De KNVI Interessegroep Open Standards en Service & Beheer zullen de verenigingsactiviteiten van de voormalige ASL BiSL Foundation verder uitvoeren. Gedurende afgelopen periode is de KNVI Interessegroep Open Standards verder aan het ontwikkelingen.

5 februari 2024

Het was al bekend dat verenigingsactiviteiten van de ASL BiSL Foundation zouden over gaan naar de KNVI. De KNVI Interessegroep Open Standards en Service & Beheer zullen de verenigingsactiviteiten van de voormalige ASL BiSL Foundation verder uitvoeren. Gedurende afgelopen periode is de KNVI Interessegroep Open Standards verder aan het ontwikkelingen:

 • De KNVI Interessegroep Open Standards heeft als subactiviteit het verbinden van standaarden. Gezien de relatie met BiSL is de interessegroep begonnen met het zoeken naar de verbinding tussen BiSL en andere methoden. Hierover zullen binnenkort de eerste producten worden gelanceerd.
 • De KNVI Interessegroep Open Standards gaat strategische samenwerkingen aan zodat de activiteiten en de standaarden ASL, BiSL & DID verder kunnen groeien. Door dit te doen zullen (werk)producten en evenementen ontstaan en verder worden ontwikkeld. Hierover volgt in de toekomst meer informatie.
 • De LinkedIn-groep ASL BiSL Foundation (3000+) wordt hernoemd naar ASL BiSL (KNVI) Open Standaarden en zal dienen als het belangrijkste communicatiekanaal van de werkgroep.
 • In samenwerking met bekende BiSL, ASL en DID-auteurs, nieuwe auteurs in het vakgebied, maar ook bekende opleiders, consultants, certificatie-organisaties en Van Haren Publishing word er gewerkt aan de volgende nieuwe producten:
  • In maart 2024 zal Van Haren Publishing een herziene versie van BiSL® lanceren, genaamd BiSL® 4de editie, met voornamelijk visuele updates om actueel te blijven. De inhoud van de BiSL® Methode zal grotendeels hetzelfde blijven.
  • Aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 wordt een BISL® 4de editie Practitioner-examen verwacht, gericht op de praktische toepassing van Business Informatie Management. Het examenmateriaal wordt herzien door experts en zal dienen als body of knowledge voor de certificering.
  • Er wordt gewerkt aan een Business Informatie Managers Career Path
   waarmee Informatiemanagers aanvullende certificeringen kunnen behalen om waarde toe te voegen en expertisegebieden te combineren.
  • Er wordt gewerkt aan een volledige revisie van ASL® onder leiding van Rob Akershoek, met verwachtingen voor een pilot in maart en de publicatie van het herziene handboek aan het einde van het derde kwartaal van 2024. ASL® 3 is een framework voor applicatiemanagement binnen organisaties. DID® certificering, gebaseerd op BISL® Next, is beschikbaar in verschillende vormen en omarmt het generieke DID® gedachtegoed.

Bij de Van Haren Group kan er meer informatie gevonden worden over de specifieke producten en de ontwikkeling daarvan.

(preview: BiSL® 4de editie) 

bisl-4-preview

Over de auteur

Open Standaarden

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media