KNVI/KIVI Jong Talent prijswinnaars 2022 bekend!

Alle nieuws

KNVI/KIVI Jong Talent prijswinnaars 2022 bekend!

Dit jaar - na de uitreikingen twee keer online te hebben uitgevoerd -  weer een bijzonder en feestelijk gebeuren in Haarlem: de uitreiking van de jaarlijkse KNVI/KIVI IT Scriptieprijzen en de IT Aanmoedigingsprijzen, gejureerd door de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen.

29 november 2022

Op 28 november 2022 stonden vele jonge talenten op het podium in het Hodshon Huis, de thuisbasis van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Deze organisatie werkt al sinds 1752 aan het verbinden van wetenschap en maatschappij. Een perfecte plek ook voor de KNVI en haar jaarlijkse prijzen voor jong talent. Wetenschappelijke jury's beoordelen voor ons een groot aantal inzendingen. Ook dit jaar nomineerden universiteiten vanuit heel Nederland hun beste studenten om in aanmerking te komen voor een prijs. De onafhankelijke wetenschappelijke juryleden selecteerden een select gezelschap van studenten en afstudeerders die de prijs in ontvangst namen van duo-voorzitter Wouter Bronsgeest (links op de foto) en van Informatica-voorzitter Robert ten Hoor van het KIVI (rechts op de foto).

Uitreiking KNVI KIVI Jong Talent Prijzen

Welke winnaars zijn er?
Voor de KNVI/KIVI Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde werden 3 prijzen uitgereikt. De eerste prijs was voor Koen Minartz van de Technische Universiteit Eindhoven, de gedeelde tweede prijs was voor Joshua Krause van de Rijksuniversiteit Groningen en Dirk van Bokkem van de Technische Universiteit Delft. Lees hier het juryrapport.

Ook heeft KNVI/KIVI 9 aanmoedigingsprijzen Informatica & technische informatica aan eerstejaars studenten uitgereikt. Al deze studenten hebben de beste studieresultaten van hun jaar gehaald, waarbij een 10 gemiddeld geen uitzondering is. De aanmoedigingsprijzen werden uitgereikt aan Victor-Adrian Alecu (Universiteit Twente), Pjotr Beerens (Universiteit Leiden), Sander Hoffman (Universiteit van Amsterdam), Jasper Hofman (Universiteit Utrecht), Fabrice Kusters (TU Eindhoven), Martin Opat (Rijksuniversiteit Groningen), Eline Stehouwer (Radboud Universiteit), Vince Szabó (TU Delft), Dovydas Vadišius (Vrije Universiteit Amsterdam).

De KNVI/KIVI-prijzen zijn een aanmoediging voor studenten die niet alleen zeer hoog kwalitatief wetenschappelijk werk leveren, maar ook werk afleveren waarmee ze nieuwe inzichten uitwerken en die hun bevindingen kunnen vertalen naar de praktijk. Daarmee draagt de KNVI samen met het KIVI actief bij aan vakontwikkeling, het versterken van de impact en gebruik van technologie op de ontwikkeling van de samenleving en het verbinden van kennis en kunde in ons netwerk. Ook in 2023 zullen het KIVI en de KNVI de Jong Talent prijzen weer sponsoren. Meer weten? Check onze pagina KNVI/Jong Talent prijzen.

Tip: lees op de website van KHMW het complete verslag van de uitreikingen op 28 november

Sandra de Waart en Wouter Bronsgeest, namens KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media