DEEL 7: Interviews Stephen Ibaraki - met Jeanne Lim en Thomas Keenan

Alle nieuws

DEEL 7: Interviews Stephen Ibaraki - met Jeanne Lim en Thomas Keenan

Stephen Ibaraki schreef het voorwoord van het KNVI-boek Smart Humanity en was keynote speaker tijdens het Smart humanity congres in 2019. Hij ontmoet invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry die hij spreekt over de laatste technologische ontwikkelingen. In de KNVI nieuwsbrief en op onze website publiceren we de komende maanden steeds twee interviews van hem.

20 december 2021

Dit keer:

1. Een interview met Jeanne Lim  over Artificial Intelligence en het inbrengen van menselijkheid in digitale interactiemomenten.
Jeanne is co-founder and CEO of beingAI, het eerste transmediabedrijf dat AI beings™ creëert voor meerdere platforms. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in business management en technology marketing. Ze is de voormalige CEO en Chief Marketing Officer van Hanson Robotics, de creator van Sophia the Robot - de eerste robot met burgerrechten Ze werkt ook voor de UN en in het bijzonder het United Nations Development Programme (UNDP).

2. Een interview met Dr. Thomas P. (Tom) Keenan over privacy en cybersecurity en de sociale en culturele aspecten van technologie.

Tom Keenanis Professor aan de School of Architecture, Planning and Landscape; Adjunct Professor, Department of Computer Science University of Calgary; chair of Information and Communications Technology Council (ICTC). Hij heeft zijn opleiding ghad in de filosofie, wiskunde, engineering en onderwijskunde. Hij is fellow van de Canadian Information Processing Society en het Canadeese Global Affairs Institute, en het Centre for Military, Security and Strategic Studies. Hij gaf de eerste computer security cursus in Canada in 1974. Ook is hij een actief wetenschappelijk schrijver. ZIjn laatste boek is: "Technocreep: The Surrender of Privacy and the Capitalization of Intimacy".

Meer informatie over Stephen Ibaraki:
Op ons Smart Humanity event in 2019 was Stephen Ibaraki een van de keynote sprekers. Daarnaast heeft hij het voorwoord voor het Smart Humanity boek geschreven. Stephen is bekend als investeerder in diverse technische start-ups, en hij is een belangrijke adviseur voor internationale netwerken zoals IFIP, ITU en YPO (zie: http://www.stephenibaraki.com/). Hij was ook voorzitter van Canada’s Association of Information Technology Professionals (CIPS). Als internationaal gerenommeerd spreker reist hij de hele wereld over en ontmoet hij invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry. Met deze mensen spreekt hij over de laatste technologische ontwikkelingen. Deze gesprekken worden door hem ook opgenomen en gepubliceerd via zijn netwerk. De gesprekken zijn allemaal vindbaar op de website van Stephen en op de website van de ACM: Stephen is een nauw verbonden aan de Association for Computing Machinery (ACM). De ACM is de Canadese zusterorganisatie van de KNVI (zie: https://www.acm.org/about-acm/about-the-acm-organization). Met de persoonlijke toestemming van Stephen en de ACM mogen we de gesprekken ook aan alle lezers van de KNVI nieuwsbrief aanbieden. 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media