De KHMW zoekt bouwers aan vertrouwen. Maak kans op de Vertrouwensprijs van 100.000 euro

Alle nieuws

De KHMW zoekt bouwers aan vertrouwen. Maak kans op de Vertrouwensprijs van 100.000 euro

De KHMW is op zoek naar hét maatschappelijke of wetenschappelijke initiatief dat het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving versterkt. Ken jij zo'n initiatief? Meld deze kanshebber dan aan voor de Brouwer Vertrouwensprijs ter waarde van 100.000 euro. Aanmelden van initiatieven kan tot en met 30 september 2020.

10 augustus 2020

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) is op zoek naar hét maatschappelijke of wetenschappelijke initiatief dat het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving versterkt. Tot en met 30 september is het voor iedereen mogelijk om initiatieven aan te melden die kans maken op de Brouwer Vertrouwensprijs ter waarde van 100.000 euro.

Onderling vertrouwen is van fundamenteel belang om als samenleving goed te functioneren in de breedste zin van het woord. Zo was vertrouwen in elkaar en in de overheid essentieel in onze reactie op de coronacrisis. Tegelijkertijd is er sprake van ontwikkelingen die het maatschappelijk vertrouwen ondermijnen, zoals dreigende economische recessie, handelsconflicten, onevenredige welvaartsverdeling en resulterende migratiestromen, polarisatie in politiek en media, onzekerheid over de juistheid van informatie, kansenongelijkheid en klimaatverandering.

Een jury onder voorzitterschap van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner beoordeelt de nominaties.

De prestigieuze prijs wordt op 18 januari 2021 feestelijk uitgereikt in Haarlem in het monumentale Hodshon huis, zetel van de KHMW.

Aanmelden van initiatieven kan tot en met 30 september 2020. Lees, voordat je een initiatief aanmeldt, de circulaire over de prijs op de website van KHMW


Vertrouwenspijs KHMW - logo klein

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media