Bestuursblog Januari '22: Blijven leren in het jaar van de Water Tijger

Alle nieuws

Bestuursblog Januari '22: Blijven leren in het jaar van de Water Tijger

Het nieuwe jaar is een paar weken onderweg en de KNVI is al weer goed uit de startblokken: events, boeken, een lunch, allianties, we gaan dóór. Ook het verenigingsbestuur beweegt: je kunt een aantal van ons in het wild tegenkomen tijdens de KNVI Winter Wandeling op 27 januari! En we weten het nu allemaal: van wandelen word je enorm slim, dus wandel vooral mee

25 januari 2022

Naast het plannen van het sociale en dankzij de versoepelingen hopelijk ook gezellige wandelevent, zijn wij als verenigingsbestuur natuurlijk serieus van start gegaan voor de vereniging. Op donderdag 20 januari bogen wij ons weer over een volle, vooral bestuurlijke agenda. We hebben kennis gemaakt met de initiatiefnemer van een nieuw op te richten IG over ethiek in het informatievak. Dat thema is actueler dan ooit en al een tijd lang een speerpunt van de KNVI, als integraal onderdeel van ons Smart Humanity concept.  Heel fijn dat een aantal mensen dit onderdeel nu handen en voeten wil geven.

We hebben ook gekeken naar de lange termijnplanning van het bestuur. Tijdens de voorjaars ALV zullen een aantal bestuurders zich herkiesbaar stellen en zijn er kandidaten voor nieuwe invulling van portefeuilles. Het is fijn voor de continuïteit en de voortgang van de plannen dat deze mensen zich willen blijven inzetten.

Aan het eind van 2021 hebben we een eindejaarsgroet de wereld ingestuurd met een digitaal kadootje erachter. Velen van jullie vonden de groet (een kerstboom met Super Tuesday thema’s) wel erg leuk, maar het digitale kadootje is niet zo vaak gevonden. Gelukkig staan ze er nog steeds, de Engelse vertalingen van de multidisciplinaire reeks van IG IT & Recht. Het is open source, dus heb je een Engelstalige collega die je wil verrassen met een goed verhaal, ga je gang!

Het ledenaantal is in de eerste weken van het jaar al positief: een tiental leden erbij! We heten ze van harte welkom en hopen dat ze vinden bij de KNVI waar ze naar op zoek waren: kennis, kennissen en kunde. Of gewoon een hartstikke goed vakblad, dat kan ook.

De activiteiten binnen de strategische partnerships met KIA en RDDI zijn ook weer opgestart, hou de agenda in de gaten. En over die agenda gesproken: de Super Tuesdays voor het hele jaar staan er op en de belofte voor 2022 is glashelder: elke eerste dinsdag van de maand een niet te missen, online event! Coronagolf of geen golf, de eerste dinsdag van de maand staat als een huis.

Het jaar 2022 is het jaar van de Water Tijger volgens de Chinese horoscoop. Een jaar van veel beweging en van veel leren. Wij gaan ervoor. Gaan jullie mee?

Namens het verenigingsbestuur

Sandra de Waart

Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media