e-CF als EVC branchestandaard

Alle nieuws

e-CF als EVC branchestandaard

EVC (erkenning van verworven competenties) brengt precies in kaart wat iemand aan kennis en vaardigheden in huis heeft. Er wordt gekeken naar wat iemand in de praktijk heeft (bij)geleerd en dit wordt vastgelegd in een ervaringscertificaat. Een ervaringscertificaat is dus, naast eventuele diploma’s, een bewijs van iemands kwaliteiten.

15 december 2020

Wij als beroepsvereniging (en de IG Digital Skills als voortrekker) vinden het belangrijk dat het e-Competence Framework (e-CF, de Europese standaard EN 16234-1:2019) gebruikt kan worden als leidraad voor het erkennen van competenties. In naam van ons en met hulp van Stichting EXIN is het dan ook gelukt om de procedure te starten waarin de e-CF competentiestandaard als EVC Branchestandaard zal worden erkend. Dit heeft ook impact op de classificering van opleidingen naar e-CF.

Het geeft de KNVI weer extra erkenning van onze positie in het vakgebied: Wij zijn Informatieprofessionals. En daar hebben wij verstand van, het is ook goed nieuws voor alle mensen die met (jaren) ervaring onder de vleugels deze ervaring willen laten evalueren voor het vinden van een baan of opleidingstrajecten of omscholing. Iets dat in onze snel veranderende (digitale) wereld voor sommigen een noodzaak is. Waar je de vaardigheden opdoet wordt met de mogelijke erkenning minder relevant, want zeg nu eerlijk: het volgen van lessen die je al beheerst is oersaai en zonde van de tijd.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media