Bestuursblog Juni '21: Zon op je balkon, vakantie in zicht!

Alle nieuws

Bestuursblog Juni '21: Zon op je balkon, vakantie in zicht!

Meteorologisch is de zomer aangebroken en worden we verwend met zon op ons balkon. We werden bij de KNVI in juni ook erg verwend met een groot aantal digitale events. Nu begint de zomer echt in beeld te komen en wordt het aanbod een beetje minder, een logische trend. Ook beginnen we na te denken over fysieke events voor in het najaar, voorzichtig aan en in lijn met de geldende maatregelen. Ook dat zijn zonnige vooruitzichten.

21 juni 2021

Begin juni hadden we weer een mooie Super Tuesday sessie, dit keer over digitalisering in het onderwijs. Het aantal deelnemers was niet zo hoog als bij het event in mei, maar daaraan merken we ook, dat er verschillend animo is voor verschillende onderwerpen. Dat is op zich geen probleem, maar we hebben ons wel voorgenomen om nog duidelijker de Super Tuesdays voor het voetlicht te brengen.

Als bestuur zijn we in de afgelopen maand vooral bezig geweest met het nawerk van onze digitale ALV op 27 mei. De nieuwe penningmeester Thomas Bouwman is geïnstalleerd en Marco Dumont heeft afscheid genomen. Ook hebben we de lijst van de bestuurders van Regio’s en Interessegroepen geactualiseerd. Dit doen we elke voorjaars- ALV. Soms missen de bestuurders onze herhaalde signalen hierover, waardoor wij moeten vaststellen dat ze geen bestuurder meer willen zijn en we hun rechten op de website moeten verwijderen. Gelukkig komt het altijd weer goed als mensen zich weer melden.

In onze vergadering van afgelopen donderdag 17 juni hebben we ons vooral gebogen over de lidmaatschapsvorm die wordt gebruikt door de zogenaamde institutionele leden. Dit zijn instellingen die als organisatie lid zijn, maar waarvan de KNVI de individuele medewerkers niet ‘kent’. Deze medewerkers zijn niet persoonlijk lid en dat vinden we als vereniging erg jammer, want daardoor hebben deze mensen geen toegang tot de vele voordelen die de KNVI voor het individu biedt. We zijn er nog niet uit hoe we dit kunnen verbeteren, maar één van onze bestuurders gaat bij een aantal instellingen navragen hoe zij dit zien. Samen komen we vast tot een beter model.

Verder hebben we ook gesproken over de samenwerking met het Rijksprogramma RDDI, dat mooie vormen begint aan te nemen. Hopelijk kunnen we in juli een mooi persbericht plaatsen, we houden jullie op de hoogte.

Het Smart Humanity Event in het najaar houdt het bestuur ook bezig. De locatiebezoeken zijn in volle gang, we hopen echt dat het dit jaar volledig offline kan plaatsvinden, zodat er weer ruimte is voor de persoonlijke ontmoeting. Daar kijken wij als bestuur maar ook veel van onze leden echt naar uit.

Voor nu, blijf gezond en tot de volgende keer.

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media