Bestuursblog Februari: 2021 komt op stoom!

Alle nieuws

Bestuursblog Februari: 2021 komt op stoom!

De hevige vorst en alle sneeuw houdt digitaal vergaderen niet tegen, dus we hadden als bestuur alle kans om echt te beginnen met de uitvoering van de plannen. De eerste Super Tuesday heeft al plaatsgevonden, net als een aantal andere mooie inhoudelijke events. Fijn dat de decentrale bestuurders er meteen goed inzitten en via onze digitale kanalen laten zien waar de KNVI goed in is: kennis delen en elkaar ontmoeten. Ondanks alle kou komen we lekker op stoom!

25 februari 2021

We hebben het bestuursplan voor 2021 afgerond en afgezegend tijdens de bestuursvergadering van februari. Nog even de foto van de juiste kersentaart erbij en dan zetten we het plan in het kenniscentrum, toegankelijk voor leden. En daarnaast natuurlijk ook het verslag van de vorige vergadering en de planning voor 2021 van de bestuursvergaderingen, ALV en andere verenigingsdata. Want transparantie helpt!

Wat betreft de ledenontwikkeling hebben we goed nieuws. Wij meten altijd hoeveel leden erbij komen en hoeveel er weg gaan, tussen twee vergaderdata in (we weten het, de parameters van de meting zijn wat willekeurig). Tussen het januari meetpunt en het februari meetpunt zijn er 23 nieuwe leden bijgekomen en 24 leden vertrokken. We vinden het altijd jammer als er leden afscheid nemen (vaak is het vanwege pensioen of andere werkkring), maar bijna evenveel leden erbij als eraf is uniek in deze tijden. Het sterke aanbod dat de decentrale bestuurders verzorgen is hier zeker de oorzaak van! Overigens vragen wij om feedback als mensen ons verlaten en die krijgen wij als bestuur stuk voor stuk te zien. Soms pijnlijk, altijd waardevol.

Om even door te gaan op het pijnlijke vlak: de bezuinigingen. Tijdens de ALV eind 2020 al aangekondigd: we hebben minder budget en daardoor hebben we harde keuzes moeten maken. Een van die keuzes was het lidmaatschap van CEPIS, de internationale koepel van IT organisaties. We hebben het lidmaatschap voor een jaar opgeschort, omdat de jaarcontributie voor nu buiten ons bereik valt en omdat we zien dat het animo van de leden om actief deel te nemen aan CEPIS events erg laag is geworden. We blijven wat zij doen met belangstelling volgen en gaan in het najaar heroverwegen of we ons in 2022 toch weer aansluiten.

En dan de landelijke verkiezingen in maart! Op zich niet het eerste thema voor een vereniging van informatieprofessionals, maar ook weer wel. Een aantal actieve leden zijn zich erg bewust van het belang van gedegen kennis van ICT en informatiemanagement bij onze volksvertegenwoordigers en hebben een noodkreet geuit, gericht aan politieke partijen: zorg voor een goede, nieuwe Commissie Digitale Zaken. De noodkreet is via verschillende media al opgepikt, dat is prachtig om te zien. Als bestuur staan we hier volledig achter.

Tot slot is het vermeldenswaard dat het Nederlandse chapter van de IIBA, het International Institute of Business Analysis ons heeft benaderd, om eventuele samenwerking te verkennen. We hadden een prettig gesprek tussen enkele mensen van ons bestuur en enkele van hun bestuur. Het zou zeker mooi zijn om meer uit te wisselen en wellicht een event samen te organiseren. Als er leden zijn, die daaraan mee willen doen, dan kunnen ze zich bij ons melden. Dat soort samenwerkingen geven veel energie.

Voor nu, blijf gezond, blijf positief en tot de volgende keer.

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Secretaris

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media