Bestuursblog: Januari 2021 begint lekker!

Alle nieuws

Bestuursblog: Januari 2021 begint lekker!

We hadden er als verenigingsbestuur al rekening mee gehouden: het jaar 2021 wordt zeker in de eerste helft vooral het jaar van de digitale ontmoeting. En dat biedt kansen en uitdagingen die we graag aangaan. En ons goede voornemen brengen we vanaf het begin in de praktijk: elke maand een blog van het bestuur om onze plannen en acties toe te lichten.

26 januari 2021

We beginnen meteen met goed nieuws. De centrale activiteitencommissie heeft haar plan klaar voor een gegarandeerd aantal events voor alle regio’s. Ze staan op de agenda, de eerstkomende sessies zijn al tot in detail georganiseerd, dus dat is een geweldige meerwaarde voor de vereniging. Hopelijk laat de corona-situatie het dit jaar nog toe, om deze sessies in hybride vorm te organiseren, dat zou mooi zijn.

Ander goed nieuws is dat wij op het gebied van fondsenwerving ten behoeve van onze events grote stappen gemaakt hebben. Met een bekend groot fonds zijn we al tot een shortlist gekomen van projecten waaraan zij een bijdrage zouden willen leveren. En de toenadering tot het Nationaal Archief heeft ook al geleid tot een samenwerkingsovereenkomst. Zie hierover ook het bericht op de website. We zijn blij dat onze inspanningen nu al deze resultaten opleveren.

In de eerste bestuursvergadering van het jaar (we komen 1 x per maand samen) hebben we ons gericht op ons jaarplan voor 2021, waar gaan we extra op focussen, waar geven we aandacht aan. Meer van het mooie wat we al doen, maar er zijn ook nu al concrete zaken te noemen: OD bestaat dit jaar 75 jaar, dat gaan we vieren! Verder hebben we afspraken met de Alliantie Digitaal Samenleven om een samenwerking te verkennen en hebben we er nieuwe Fellows bij: Pieter Anthonio, Rutger Gooszen en Martijn Aslander. Helaas gaat één van onze bestuursleden, Marco Dumont, het bestuur verlaten om meer tijd aan zijn promotieonderzoek te kunnen besteden. Zijn portefeuille is Ontwikkeling & Educatie, hiervoor zullen we binnenkort weer een oproep doen. Het is belangrijk dat wij in het verenigingsbestuur iemand hebben die zich vooral richt op die pijler van onze strategie.

En dan de bezuinigingen die we met elkaar hebben afgesproken. Die doen wel pijn natuurlijk, we hebben minder budget voor events, minder budget voor het bureau en we geven minder uit aan diensten van derden. Dat betekent meer zelf doen, maar levert wel creatieve momenten op zoals onze nieuwjaarwens van 21 januari. Dat was toch leuk.

En we blijven natuurlijk tegen iedereen zeggen: maak je collega’s enthousiast voor de KNVI, laat ze zien wat je voor je contributie krijgt. En tegen de organisatoren van de events roepen we:

Denk om de permanente educatiepunten voor events en de (optionele) toegangsbijdrage voor bezoekers die (nog) geen lid zijn. Het is zo belangrijk om deze meerwaarde van het lidmaatschap goed te blijven inzetten, het levert nieuwe leden op. Ik sluit dan ook graag af met het blije nieuws, dat we er sinds 1 januari 6 nieuwe leden bij hebben gekregen. Op naar de 10.000!

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Secretaris

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media