Experts: Meer deeltijd werken draagt bij aan oplossing tekort IT’ers

Alle nieuws

Experts: Meer deeltijd werken draagt bij aan oplossing tekort IT’ers

In vrijwel iedere sector is sprake van een personeelstekort. Maar waar diverse experts vooral pleiten voor meer fulltime werken als gedeeltelijke oplossing voor het probleem, is voor de IT-arbeidsmarkt het omgekeerde waar. Hier moet juist meer parttime gewerkt worden om het volledige arbeidspotentieel te benutten.

7 december 2022

Maar die omslag is zo simpel nog niet. Binnen de IT is parttime werken vaak not done. Volgens IT-arbeidsmarktexpert Liesbeth Ruoff, voorzitter IG Digital Skills bij de KNVI, ligt dat niet alleen aan de cultuur: “Veel van die mensen zijn ongelofelijk bevlogen, dus die stoppen gewoon niet met werken.”

Daarnaast willen werkgevers vaak júist vanwege de enorme krapte iedereen zoveel mogelijk inzetten, wat het ook direct makkelijker zou maken om één werkcultuur te maken en te houden. “En parttime werken vereist wat meer managementvaardigheden en meer administratieve vaardigheden in systemen, omdat je meer mensen hebt. Dus als het druk is of als je lui bent, dan heb je daar geen zin in”, aldus Ruoff.

>> Lees verder (bron: AG Connect - online)


Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media