In the spotlight: Rapport ‘Werken in een digitale wereld’, te downloaden via eLibrary Van Haren Publishing

Alle nieuws

In the spotlight: Rapport ‘Werken in een digitale wereld’, te downloaden via eLibrary Van Haren Publishing

Ruim 5 jaar onderzoek naar de ontwikkelingen in het informatica werkveld, en de consequenties daarvan voor eisen aan IT-functies, hebben geleid tot het rapport ‘Werken in een digitale wereld’. Dit rapport is de opvolger (en geactualiseerde versie) van het rapport ‘Taken, Functies, Rollen en Competenties in de Informatica’ van 2001.

16 april 2020

In the spotlight: Rapport ‘Werken in een digitale wereld’, een standaard voor bedrijfskundigen, informatieprofessionals en IT’ers om eigen competenties te evalueren en te ontwikkelen

Ruim 5 jaar onderzoek naar de ontwikkelingen in het informatica werkveld, en de consequenties daarvan voor eisen aan IT-functies, hebben geleid tot het rapport ‘Werken in een digitale wereld’. Dit rapport is de opvolger (en geactualiseerde versie) van het rapport ‘Taken, Functies, Rollen en Competenties in de Informatica’ van 2001.

Overzicht functies, taken en competenties
Het rapport presenteert een standaard voor bedrijfskundigen, informatieprofessionals en IT’ers met een overzicht van functies, taken die aan die functies zijn verbonden, en de vereiste competenties (uitgewerkt) om die taken op professioneel niveau uit te (kunnen) voeren.

Basis voor evaluatie, ontwikkeling en definiëring
Het rapport is de basis voor bedrijfskundigen, informatici en IT’ers om hun eigen competenties te evalueren, de gewenste ontwikkeling van hun competenties te bepalen (bijvoorbeeld voor ‘de next step’ in jouw carrière) en voor management om de functies in de eigen organisatie te definiëren. Daarvoor wordt voortgebouwd op het competentiemodel van het rapport van 2001. In de nieuwe uitgave is de standaard (en normering) geactualiseerd, en is ook de koppeling gemaakt met e-CF (het Europese competentiemodel).

Kortom, het rapport presenteert de standaard en de norm voor IT-functies en is onmisbaar voor iedereen die in het informatica werkveld werkzaam is!

Downloaden? Dat kan gratis voor leden van de KNVI via de eLibrary van Van Haren Publishing.  Leden hebben 3 maanden - tot 1 juli - gratis toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing. Haal waarde uit je lidmaatschap en profiteer van de kennis en kunde die je tot je kunt nemen - helemaal voor niets!

Hoe krijg ik toegang tot de eLibrary van Van Haren Publishing?
Voor haar doelgroep, die momenteel voor een groot gedeelte thuis werkt, heeft Van Haren Publishing haar digitale bibliotheek tijdelijk opengesteld. Door het toegankelijk maken van de bibliotheek aan KNVI leden kunnen publicaties met betrekking tot best practices en standaarden eenvoudig gebruikt worden.

Hieronder vind je een link naar de instructie om in te loggen op de eLibrary van Van Haren. In het onderstaande artikel kun je de vouchercode vinden. Let op! Omdat de eLibrary alleen toegankelijk is voor KNVI-leden moet je eerst inloggen op Mijn KNVI voordat je dit bericht kunt lezen.

>> Instructie inloggen op eLibrary van Van Haren Publishing 
>> Digitale Bibliotheek Van Haren Publishing tijdelijk open voor KNVI-leden

 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media